Két arany- és egy ezüst érem a kajak-kenu vébén

Három érmet szereztek a magyar versenyzők a csehországi Racicében zajló kajak-kenu világbajnokság szombati döntőin. Előbb a Balaska Márk, Birkás Balázs duó ért elsőként a célban 200 méteren. Az esőben rendezett futamot remek rajttal indították, és lendületük egészen a célig kitartott. A 21 éves Birkás a verseny után elmondta, hogy 

"nagyon sokat készültünk, nagyon jó pályát mentünk."

Társa, Balaska Márk szerint "nagyon sok munka van ebben a diadalban." Ezután a Farkasdi Ramóna és Medveczky Erika páros győzött 1000 méteren úgy, hogy Medveczky két napja még betegséggel küzdött. 

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Szombat délután középfutamokat rendeznek a vb-n, öt magyar hajóval. A többi döntőre vasárnap kerül sor. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.