Ha a Fideszen múlik, az egész kampány Vona Gáborról és magukból kivetkőzött nyugdíjasokról szól majd

Halász János sajtótájékoztatót tart 2016. április 6-án (Fotó: Botos Tamás / 444)Fotó: Botos Tamás / 444

Felháborító 

a Fidesz szerint, hogy Vona Gábor immáron hetek óta nem hajlandó bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól, miután egy Facebook-posztjában arról írt, hogy a politika odáig hergelte az idős magyarokat, hogy „hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a 20. század minden traumáját”.

A kormánypártnak a sorosozáson kívül nagyjából ennyi mondanivalója akad az ország jövőjéről az elmúlt hetekben; tiszta szerencse, hogy a távozó holland nagykövet búcsúzóul mondott még néhány butaságot, újabb lehetőséget adva a felháborodáshoz. 

A Fidesz nevében ezúttal Halász János, a párt frakciójának szóvivője osztotta meg gondolatait vasárnap reggel a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának hallgatóival. Az ország szempontjából legfontosabb dolgok között arról beszélt, hogy „nem úszhatja meg Vona Gábor egy egyszerű vállrándítással ezeket a súlyos kijelentéseket, amiket a nyugdíjasokra tett”.

Nagyon is indokolt szerinte ez alapján az időseket érintő telefonos tájékoztató kampány, mert láthatóan 

„Vona Gábor nem akar bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól”.

Újdonság volt Halász gondolatai között, hogy a Fidesz már beéri más jobbikosok bocsánatkérésével is. Azt mondta, hogy ha Vona nem vezekel 3 millió nyugdíjas megsértéséért, majd megteszi valaki más. Aztán valószínűleg meggondolta magát, mert azzal folytatta, hogy a Jobbik elvei tönkreteszik Magyarországot, romlást hoznak a hazára. 

Halász nagyon helyeselte a magyar kormány diplomáciai lépését Hollandiával szemben. Szerinte meg kell védenünk magunkat, ha ilyen megengedhetetlen, példátlan stílusban gyalázzák az országot. Helyesen cselekedett Bert Koenders holland külügyminiszter szerinte, amikor elhatárolódott a nagykövet szavaitól, de ez nem elég még, nyilvános, elnézést kérő nyilatkozatot várnak a holland diplomáciától. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.