Ezzel a szöveggel hívogatja a Fidesz a nyugdíjasokat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Webmarketingmesek Tumblr vette észre egy fórumon, hogy valakinek sikerült felvennie a hangfelvételt, amivel a Fidesz a nyugdíjas szavazókat hívogatja, hogy elriassza tőlük Vona Gábor Jobbik-elnököt.

Megkerestük a Fideszt, és a párt elismerte, hogy ezzel a szöveggel hívogatják a nyugdíjasokat:

„Jó napot kívánok, a Fidesz nevében keresem. Azért hívom, mert önnek is tudnia kell, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke megsértette a nyugdíjasokat. Azt mondta róluk, hogy szennyvíz folyik a szájukból, magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, és trágárul ordibálnak. Ez felháborító! A Jobbik szégyellheti magát! Nem először fordítanak hátat az időseknek, nem először sértegetik őket. Vona Gábor kijelentése csak a legutóbbi példa. Ne felejtsük el, emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk! Köszönöm, hogy meghallgatott.”

„Az Ön által belinkelt felvétel, némi hanghibával, megegyezik ezzel” – tette hozzá a Fidesz.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-fotójának inverze

A drámai erejű, hipnotikus felvételt két rövid technoremixszel szeretnénk közelebb hozni a fiatal szavazókhoz:

Varga-Damm Andrea jobbikos képviselőjelölt szerint személyes adattal visszaélés történhetett, ugyanis nem egyértelmű, a Fidesz honnan tudja a nyugdíjasok telefonszámát, így az adatbázis ügyében megkeresi a szolgáltatót, a Fideszt és az országos nyugdíjbiztosítót is. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot elnöke a Magyar Nemzetnek a konkrét ügy ismerete nélkül általánosságban azt mondta, törvényes lehet egy ilyen adatbázis, ha a párt szimpatizánsai ahhoz hozzájárultak.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.