Mayweather TKO-val nyomta le McGregort

Floyd Mayweather nyerte a Las Vegasban vasárnap hajnalban megrendezett bokszgálát az ír ketrecharcos Connor McGregorral szemben. Az év egyik legnagyobb felhajtásával megelőzött sporteseményén az amerikai bokszoló 50. győzelmét aratta az első ökölvívó meccsét vívó McGregorral ellen.

A  T-Mobile Arénában rendezett nagyváltósúlyú meccs jelentős késéssel kezdődött az amerikai zárt láncú televíziós közvetítésben tapasztalt hibák miatt, és kevesebb izgalmat hozott a vártnál. McGregor kezdett lendületesebben, de Mayweather rutinosan fárasztotta ellenfelét és a negyedik menettől kezdve átvette az irányítást. Hiába a két év kihagyás, az amerikai bokszoló több tiszta ütést is bevitt ír ellenfelének, és a nyolcadik-kilencedik menet környékére fizikailag teljesen felőrölte McGregort.

Fotó: Christian Petersen/AFP

A tizedik menetben aztán Mayweather egy óriási ütéssel megrendítette ellenfelét, aki már védekezni sem bírt, így egy nagyobb sorozás után a játékvezető jobbnak látta befejezettnek tekinteni a meccset. 

50. profi győzelmével Mayweather beelőzte Rocky Marcianót, és ezzel neki van a legtöbb veretlenül megvívott bokszmeccse, bár a szaksajtó szerint szebb lett volna egy tapasztalt profi ellen begyűjteni a jubileumi skalpot, de ez "Money"-t valószínűleg nem nagyon érdekli most. Mayweather a meccs után ismét bejelentette visszavonulását, alighanem a következő 100 millió dolláros meccs ajánlatáig.