Megölelt egy muszlim imámot a barcelonai terrorban megölt 3 éves kisfiú apja

A 3 éves Javier Martinez volt a barcelonai terrortámadás legfiatalabb áldozata. Nagybátyjával, Francisco Lopez Rodriguezzel sétáltak a város főutcáján, a Ramblán, amikor a kisbusz megindult a tömegben. 15 ember meghalt és több tucat megsebesült a két egymást követő spanyolországi támadásban.

Javier apja, Xavier beszédet mondott fia emlékére pénteken a Barcelona melletti Rubi városában. A BBC-n közölt felvételen arról is beszélt, nem szeretné, ha Javier hiába halt volna meg, és arra kérte a spanyolokat és katalánokat, ne féljenek, ne forduljanak a muszlimok ellen, ne gyűlöljenek. 

"Úgy érzem, meg kell ölelnem egyiküket" - mondta, mielőtt az imám  Driss Salymhoz fordult, aki maga is elsírta magát a gesztus után. 

Xavier azt is elmondta, fontos, hogy az élet úgy folytatódjon, mint korábban. Nem szabad hagyni, hogy a terrorizmus elérje célját és egymás ellen fordítsa az embereket. 

A terrortámadást az Iszlám Állam vállalta magára. Az iszlámellenes hangulat erősödőben van az országban, de szombaton százezrek vonultak fel Barcelonában, és skandálták, hogy "Nem félünk!".