Megölelt egy muszlim imámot a barcelonai terrorban megölt 3 éves kisfiú apja

A 3 éves Javier Martinez volt a barcelonai terrortámadás legfiatalabb áldozata. Nagybátyjával, Francisco Lopez Rodriguezzel sétáltak a város főutcáján, a Ramblán, amikor a kisbusz megindult a tömegben. 15 ember meghalt és több tucat megsebesült a két egymást követő spanyolországi támadásban.

Javier apja, Xavier beszédet mondott fia emlékére pénteken a Barcelona melletti Rubi városában. A BBC-n közölt felvételen arról is beszélt, nem szeretné, ha Javier hiába halt volna meg, és arra kérte a spanyolokat és katalánokat, ne féljenek, ne forduljanak a muszlimok ellen, ne gyűlöljenek. 

"Úgy érzem, meg kell ölelnem egyiküket" - mondta, mielőtt az imám  Driss Salymhoz fordult, aki maga is elsírta magát a gesztus után. 

Xavier azt is elmondta, fontos, hogy az élet úgy folytatódjon, mint korábban. Nem szabad hagyni, hogy a terrorizmus elérje célját és egymás ellen fordítsa az embereket. 

A terrortámadást az Iszlám Állam vállalta magára. Az iszlámellenes hangulat erősödőben van az országban, de szombaton százezrek vonultak fel Barcelonában, és skandálták, hogy "Nem félünk!". 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.