Megölelt egy muszlim imámot a barcelonai terrorban megölt 3 éves kisfiú apja

2017 augusztus 27., vasárnap 5:00
554

A 3 éves Javier Martinez volt a barcelonai terrortámadás legfiatalabb áldozata. Nagybátyjával, Francisco Lopez Rodriguezzel sétáltak a város főutcáján, a Ramblán, amikor a kisbusz megindult a tömegben. 15 ember meghalt és több tucat megsebesült a két egymást követő spanyolországi támadásban.

Javier apja, Xavier beszédet mondott fia emlékére pénteken a Barcelona melletti Rubi városában. A BBC-n közölt felvételen arról is beszélt, nem szeretné, ha Javier hiába halt volna meg, és arra kérte a spanyolokat és katalánokat, ne féljenek, ne forduljanak a muszlimok ellen, ne gyűlöljenek. 

"Úgy érzem, meg kell ölelnem egyiküket" - mondta, mielőtt az imám  Driss Salymhoz fordult, aki maga is elsírta magát a gesztus után. 

Xavier azt is elmondta, fontos, hogy az élet úgy folytatódjon, mint korábban. Nem szabad hagyni, hogy a terrorizmus elérje célját és egymás ellen fordítsa az embereket. 

A terrortámadást az Iszlám Állam vállalta magára. Az iszlámellenes hangulat erősödőben van az országban, de szombaton százezrek vonultak fel Barcelonában, és skandálták, hogy "Nem félünk!". 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt