10 évet kapott a szektavezér, mozgósították a hadsereget Indiában

Tíz év börtönbüntetésre ítélte egy indiai bíróság Gurmit Ram Rahim Szinget, aki isten küldöttjének mondja magát. 

A szektavezérnek rengeteg követője van Indiában, koncerteket ad és filmekben is szerepel, jótékonysági szervezetet tart fenn és élelmiszerekkel is kereskedik, spirituális vezető és előadóművész. Két nő elleni nemi erőszakért ítélték el, de van folyamatban lévő gyilkossági ügye is. Azzal is vádolják, hogy néhány követőjét arra kényszerítette, hogy kasztrálják magukat.

Gurmit Ram Rahim Szing a saját posztere előtt magyaráz.Fotó: PUNIT PARANJPE/AFP

A szektavezér azt állítja, hogy több millió követője van világszerte, és annyi biztos, hogy amikor a múlt héten bűnösnek mondta ki a bíróság, akkor ezrek vonultak az utcákra több indiai nagyvárosban is, és barikádokat emeltek, vasúti kocsikat gyújtottak fel. Az eddigi zavargásokban már 39 ember vesztette életét. Az indiai elnök mindenkit nyugalomra szólított fel.

A guru hívei gyújtogatnak a bírósági ítélet ellen tiltakozva.Fotó: MONEY SHARMA/AFP

A mostani ítéletre hatalmas erőkkel készült a rendőrség és a hadsereg. Tűzparancsuk van, ha rendbontást tapasztalnának. Haryana államban, ahol a legtöbb követője és a szekta központja is van, bezárták az iskolákat, és lekapcsolták a mobilszolgáltatást is.  Utóbbi intézkedés még legalább 48 óráig érvényben marad. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.