400 milliót költ az állam a Fröccsterasz és környéke felemelésére

Budapest
2017 augusztus 28., 02:37
comments 57

A kormány úgy döntött, hogy a nemzeti vagyonkezelő 400 millió forintot költhet a budapesti Erzsébet tér fejlesztésére.

A teret tavaly államosították, meglepve ezzel Tarlós István főpolgármestert is. A téren két komoly vendéglátóipari egység is működik, a Terminál étterem és a Fröccsterasz. 

Mindkettőt olyan cég üzemelteti, amelynek a Valton Securityt is bíró Varga Lajos a tulajdonosa. A Valton rendszeresen kap kormányzati megbízásokat állami rendezvények őrzésére, védésére.

photo_camera Erzsébet tér

A 400 milliót azért adják, hogy az állam hozzájáruljék "az Erzsébet téri ingatlanegyüttes aktív kikapcsolódás lehetőségeit ötvöző közösségi térré fejlesztéséhez és közparkként való működtetéséhez", közölték a hvg-vel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.