Ha valakit gyanúsnak talál a kaszinó, attól megtagadhatja a nyeremény kifizetését

gazdaság
2017 augusztus 28., 14:33
comments 154

Aki gyanúsan viselkedik egy kaszinóban, annak nem szabad odaadni a nyereményét, de az illetőt nem szabad tájékoztatni arról, hogy ő gyanús - többek közt ez áll a Nemzetgazdasági Minisztérium új rendelettervezetében, amit nemrég töltöttek fel a kormány honlapjára.

A napi.hu szerint javaslat a júliusban hatályba lépett pénzmosás elleni törvényhez kapcsolódik, ugyanis az a törvény írta elő, hogy a kaszinóknak, játéktermeknek és online kaszinóknak belső kockázatértékelő szabályzatot kell készíteniük. A mostani NGM-javaslat arról szól, hogyan kell ezt elkészíteni.

Eszerint, ha a kaszinó szokatlan magatartást tapasztal egy játékostól vagy szokatlan tranzakciót észlel, akkor nem fizetheti ki a nyereményt. A szabályzatban kell meghatározni, pontosan mit mondanak ilyen esetben a játékosnak, de a letiltás valódi okát tilos közölni az érintettel.

Szokatlan játékosi magatartás lehet az, ha valaki más nevében játszik vagy mással vásároltat zsetonokat magának, vagy több játékos elosztja a zsetonokat. Szintén nem szabad kifizetni a nyereményt annak, aki a vásárlást követően rövid időn belül - akár játék nélkül - visszaváltja a zsetonjait és arról nyeremény igazolást kér. Szintén nem kaphat nyereményt az a játékosi kör sem, aminek tagjai folyamatosan egymás ellen játszanak azonos tétekkel (például rulett esetén páros-páratlan, vagy piros-fekete téttel).

Az online kaszinóknál, illetve az egyéb távszerencse játékoknál gyanús a játékos, ha hamis személyi adatokkal vagy e-mail címmel játszik, többször akarja nyilvántartásba vetetni magát más-más IP címről, illetve több játékosi egyenleggel is rendelkezik. (napi.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt