Hazudott a férfi, aki azt állította, hogy azért késelték meg, mert neonácinak nézték a haja miatt

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Augusztus 21-én járta be az amerikai és a nemzetközi médiát a hír, hogy a 26 éves, coloradói Joshua Wittet megkéselték, mert a haja miatt neonácinak nézték. A hír a 444-en is megjelent.

Fotó: Fox News

Witt azt mondta a rendőröknek, hogy épp egy steak house előtt szállt ki a kocsijából, amikor egy késes férfi odalépett hozzá, és megkérdezte: „Te is egyike vagy azoknak a neonáciknak?” Ezután szúrt. Witt a kezével hárította a döfést, mielőtt a támadója elszaladt. Három öltéssel varrták össze a sebet.

Witt a Facebookjára is feltöltötte a a sztorit, azonban

a rendőrök augusztus 28-án megerősítették a BuzzFeednek, hogy az egész sztori kamu.

Ezt maga Witt is elismerte a rendőröknek, és elismerte, hogy véletlenül vágta meg a saját kezét.

A BuzzFeed szerint a rendőröknek az elejétől fogva gyanús volt a sztori, ugyanis míg Witt azt mondta, hogy a támadó elszaladt, azonban a környék térfigyelő kameráin nem szerepelt ember, aki Witt autója felől szaladt volna. A rendőrök még egy férfit is találtak a környéken, akire leginkább illett Witt személyleírása, ő azonban a kikérdezése alatt tisztázta, hogy nem lehetett az elkövető.

A rendőrök ezen kívül találtak egy olyan biztonságikamera-felvételt is, amin Witt szerepel, ahogy az állítólagos támadás előtt nem sokkal épp kést vesz egy sportboltban.

Mikor mindezt egy újabb vallomástétel során előadták Wittnek is, a férfi be is ismerte, hogy saját magát sebesítette meg, a támadásról szóló sztorit pedig csak kitalálta. Így ellene indult eljárás a hatóságok félrevezetése miatt. (BuzzFeed)