Hazudott a férfi, aki azt állította, hogy azért késelték meg, mert neonácinak nézték a haja miatt

Augusztus 21-én járta be az amerikai és a nemzetközi médiát a hír, hogy a 26 éves, coloradói Joshua Wittet megkéselték, mert a haja miatt neonácinak nézték. A hír a 444-en is megjelent.

Fotó: Fox News

Witt azt mondta a rendőröknek, hogy épp egy steak house előtt szállt ki a kocsijából, amikor egy késes férfi odalépett hozzá, és megkérdezte: „Te is egyike vagy azoknak a neonáciknak?” Ezután szúrt. Witt a kezével hárította a döfést, mielőtt a támadója elszaladt. Három öltéssel varrták össze a sebet.

Witt a Facebookjára is feltöltötte a a sztorit, azonban

a rendőrök augusztus 28-án megerősítették a BuzzFeednek, hogy az egész sztori kamu.

Ezt maga Witt is elismerte a rendőröknek, és elismerte, hogy véletlenül vágta meg a saját kezét.

A BuzzFeed szerint a rendőröknek az elejétől fogva gyanús volt a sztori, ugyanis míg Witt azt mondta, hogy a támadó elszaladt, azonban a környék térfigyelő kameráin nem szerepelt ember, aki Witt autója felől szaladt volna. A rendőrök még egy férfit is találtak a környéken, akire leginkább illett Witt személyleírása, ő azonban a kikérdezése alatt tisztázta, hogy nem lehetett az elkövető.

A rendőrök ezen kívül találtak egy olyan biztonságikamera-felvételt is, amin Witt szerepel, ahogy az állítólagos támadás előtt nem sokkal épp kést vesz egy sportboltban.

Mikor mindezt egy újabb vallomástétel során előadták Wittnek is, a férfi be is ismerte, hogy saját magát sebesítette meg, a támadásról szóló sztorit pedig csak kitalálta. Így ellene indult eljárás a hatóságok félrevezetése miatt. (BuzzFeed)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.