Megházasodott Matolcsy György, kész anyagi csőd lesz a házassága

ÉLET
2017 augusztus 28., 10:20
comments 323

Elképesztő esküvői szezonunk van: pénteken nagy titokban összeházasodott Vajda Zita és Matolcsy György. A jegybankelnök és a titkársági beosztottjából lett házastársa lagzijáról Matolcsy vezette Nemzeti Bank alá tartozó Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány közleményéből értesült a nagyközönség.

link Forrás

A közlemény különös módon nem a két fiatal boldogságával foglalkozik, hanem azt sorolja, hogy mi minden pénzről mond le a most már Matolcsy Zita néven nevezett Vajda. A nő ugyanis -  a hivatalosan akkor még mással házas Matolcsy György partnereként - állás- és pénzhalmozó volt a jegybanknál.

Bár korábban 4 jogcímen is kapott pénzt, az utóbbi időben 2 fontos jegybankközeli forrása volt: kuratóriumi tag volt a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítványnál és szenior kutató a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál, illetve mindezeken felül havi 300 ezer forint ösztöndíjat vett fel az emnlített alaptványok által támogatott doktori program hallgatójaként, valamint kedvezményes hitelt kapott egy 32,2 millió forintos naphegyi lakás megvásárlásához.

A mostani, háztartásipénz-katasztrófával fenyegető esküvő után az asszony lemond az alapítványi pozícióiról és az ösztöndíjról, a munkáltatói kedvezményes kölcsönt pedig visszafizeti.

(via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.