Megházasodott Matolcsy György, kész anyagi csőd lesz a házassága

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Elképesztő esküvői szezonunk van: pénteken nagy titokban összeházasodott Vajda Zita és Matolcsy György. A jegybankelnök és a titkársági beosztottjából lett házastársa lagzijáról Matolcsy vezette Nemzeti Bank alá tartozó Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány közleményéből értesült a nagyközönség.

A közlemény különös módon nem a két fiatal boldogságával foglalkozik, hanem azt sorolja, hogy mi minden pénzről mond le a most már Matolcsy Zita néven nevezett Vajda. A nő ugyanis -  a hivatalosan akkor még mással házas Matolcsy György partnereként - állás- és pénzhalmozó volt a jegybanknál.

Bár korábban 4 jogcímen is kapott pénzt, az utóbbi időben 2 fontos jegybankközeli forrása volt: kuratóriumi tag volt a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítványnál és szenior kutató a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál, illetve mindezeken felül havi 300 ezer forint ösztöndíjat vett fel az emnlített alaptványok által támogatott doktori program hallgatójaként, valamint kedvezményes hitelt kapott egy 32,2 millió forintos naphegyi lakás megvásárlásához.

A mostani, háztartásipénz-katasztrófával fenyegető esküvő után az asszony lemond az alapítványi pozícióiról és az ösztöndíjról, a munkáltatói kedvezményes kölcsönt pedig visszafizeti.

(via hvg.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.