Adunk egy templomot a Moszkvai Patriarchátusnak

vallás
2017 augusztus 29., 04:51
photo_camera Fotó: Alekszej Druzsinyin/Szputnyik

Aznap, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök idén másodjára is Magyarországra látogatott, Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával megjelent a Magyar Közlönyben egy kormányhatározat arról, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter 313,8 millió forintért vásárolja meg a tokaji Szent Miklós Templomot, és adja oda az Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéjének (a Moszkvai Patriarchátusnak).

photo_camera Fotó: Magyar Közlöny

Frissítés: a cikk eredeti változatában Varga Mihály helyett tévedésből Seszták Miklós fejlesztési minisztert írtam. A hibáért elnézést kérek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.