Az észak-karolinai szenátor a szomszédos választókerületbe költözött, ezért átrajzolták a választókörzeteket, hogy a régiben maradjon

külföld
2017 augusztus 29., 10:26
comments 79

A választási körzetek kreatív újrarajzolásában (a Magyarországon is bevetett gerrymanderingben) új csúcsot ért el egy demokrata párti szenátor, Ben Clark, aki az észak-karolinai házától nem messze egy újat vett, és átköltözött abba.

Ezzel a pár kilométeres helyváltoztatással ugyanis a szomszéd választókerületbe került, és mivel felmerült, hogy ott indulna legközelebb, a republikánus többségű szenátus úgy húzta meg a körzeteket, a 21-es körzetből egy vékony sávban 1000 választó átkerüljön a 19-esbe:

A két párt most egymást vádolja a határigazítással. (Fayetteville Observer via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.