Az észak-karolinai szenátor a szomszédos választókerületbe költözött, ezért átrajzolták a választókörzeteket, hogy a régiben maradjon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A választási körzetek kreatív újrarajzolásában (a Magyarországon is bevetett gerrymanderingben) új csúcsot ért el egy demokrata párti szenátor, Ben Clark, aki az észak-karolinai házától nem messze egy újat vett, és átköltözött abba.

Ezzel a pár kilométeres helyváltoztatással ugyanis a szomszéd választókerületbe került, és mivel felmerült, hogy ott indulna legközelebb, a republikánus többségű szenátus úgy húzta meg a körzeteket, a 21-es körzetből egy vékony sávban 1000 választó átkerüljön a 19-esbe:

A két párt most egymást vádolja a határigazítással. (Fayetteville Observer via Index)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.