Belső vizsgálatot rendeltek el az ápolónőre pottyant patkány miatt a Merényi Gusztáv kórházban

Az egyik kórházi dolgozó hétfőn beszélt arról az RTL Klub Híradójának, hogy Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriai osztályának is helyt adó épületben egy patkány esett az egyik ápolónő fejére, amikor leszakadt az álmennyezet. Az intézmény igazgatója most elismerte, hogy tényleg betévedt egy patkány a kórházba, de szerinte szó sincs invázióról. 

Az RTL rejtett kamerás felvételeket közölt a pszichiátriai osztály idősekkel foglalkozó részlegéről, ahol látszottak is a foltok a mennyezeten, amiket a dolgozók szerint valószínűleg az álmennyezetet átáztató patkányvizelet okozhatott. A híradósok szerint a részlegen orrfacsaró bűz is uralkodik. 

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház kedden tagadta, hogy patkányinvázió lenne a Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriáján. Az MTI-nek eljuttatott közleményében Kálmánné Juhász Ilona gazdasági igazgató azt írta:

„Egy kártevő bekerült az épületbe, megtalálták, és ezzel párhuzamosan, óvintézkedésként a kórház egész területén megelőző mentesítést végeztettek el. Az eset miatt soron kívüli belső vizsgálatot is elrendeltek.”

Hozzátették, hogy a betegellátás továbbra is zavartalanul biztosított az intézményben. A patkányinvázióról szóló híreket az igazgató „az intézményt lejárató, hangulatkeltő álhírnek” minősítette. 

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.