Belső vizsgálatot rendeltek el az ápolónőre pottyant patkány miatt a Merényi Gusztáv kórházban

Az egyik kórházi dolgozó hétfőn beszélt arról az RTL Klub Híradójának, hogy Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriai osztályának is helyt adó épületben egy patkány esett az egyik ápolónő fejére, amikor leszakadt az álmennyezet. Az intézmény igazgatója most elismerte, hogy tényleg betévedt egy patkány a kórházba, de szerinte szó sincs invázióról. 

Az RTL rejtett kamerás felvételeket közölt a pszichiátriai osztály idősekkel foglalkozó részlegéről, ahol látszottak is a foltok a mennyezeten, amiket a dolgozók szerint valószínűleg az álmennyezetet átáztató patkányvizelet okozhatott. A híradósok szerint a részlegen orrfacsaró bűz is uralkodik. 

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház kedden tagadta, hogy patkányinvázió lenne a Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriáján. Az MTI-nek eljuttatott közleményében Kálmánné Juhász Ilona gazdasági igazgató azt írta:

„Egy kártevő bekerült az épületbe, megtalálták, és ezzel párhuzamosan, óvintézkedésként a kórház egész területén megelőző mentesítést végeztettek el. Az eset miatt soron kívüli belső vizsgálatot is elrendeltek.”

Hozzátették, hogy a betegellátás továbbra is zavartalanul biztosított az intézményben. A patkányinvázióról szóló híreket az igazgató „az intézményt lejárató, hangulatkeltő álhírnek” minősítette. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.