Habonyék 37 millió forintot vettek ki londoni tanácsadó cégükből tavaly

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A napi.hu ír arról, hogy először termelt bevételt a 2015 márciusában alapított, Londonban bejegyzett Danube Business Consulting Ltd. A vállalkozás a miniszterelnöki tanácsadó Habony Árpád alapította a nemrég meghalt Arthur J. Finkelstein kampánymenedzserrel és gyűlöletszakértővel. 

A cégalapítás akkor meglepetést keltett, hiszen Habonynak csak egy médiaipari cég volt összesen a nevén, a Modern Media Group Zrt., és sokáig az sem volt egyértelmű, mivel foglalkozik a vállalat. Arra a cikk szerint, hogy politikai tanácsadással foglalkoznak, annyi utalt, hogy a brit cégadatok szerint az ügyvezető a századvéges Lánczi Tamás volt. 

Tavaly aztán elkezdtek terjedni a hírek a nemzetközi szerződésekről, a Danube Business Consulting Ltd. neve felmerült Nicolas Sarkozy és a horvátországi Horvát Demokratikus Közösség (KDZ) kampányának környékén is, és míg a francia fél cáfolta az együttműködést, a jobboldali horvát párt nem kommentálta a híreket. 

A cégadatok szerint a vállalatnak tavaly a saját tőkéje és a profitja is nőtt: a tőkét 5 ezer fontról 38 ezer fontra, azaz 14,2 millió forintra emelték, és először termeltek bevételt is: 133618 fontot, azaz 50 millió forintot, amiből 100 ezret, azaz 37 millió forintot ki is vett osztalékként a két tulajdonos. A cikk kitér arra is, hogy kérdés, hogyan alakul majd a cég tulajdonosi szerkezete Finkelstein halála után. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.