Habonyék 37 millió forintot vettek ki londoni tanácsadó cégükből tavaly

POLITIKA
2017 augusztus 29., 07:54
comments 38

A napi.hu ír arról, hogy először termelt bevételt a 2015 márciusában alapított, Londonban bejegyzett Danube Business Consulting Ltd. A vállalkozás a miniszterelnöki tanácsadó Habony Árpád alapította a nemrég meghalt Arthur J. Finkelstein kampánymenedzserrel és gyűlöletszakértővel. 

A cégalapítás akkor meglepetést keltett, hiszen Habonynak csak egy médiaipari cég volt összesen a nevén, a Modern Media Group Zrt., és sokáig az sem volt egyértelmű, mivel foglalkozik a vállalat. Arra a cikk szerint, hogy politikai tanácsadással foglalkoznak, annyi utalt, hogy a brit cégadatok szerint az ügyvezető a századvéges Lánczi Tamás volt. 

Tavaly aztán elkezdtek terjedni a hírek a nemzetközi szerződésekről, a Danube Business Consulting Ltd. neve felmerült Nicolas Sarkozy és a horvátországi Horvát Demokratikus Közösség (KDZ) kampányának környékén is, és míg a francia fél cáfolta az együttműködést, a jobboldali horvát párt nem kommentálta a híreket. 

A cégadatok szerint a vállalatnak tavaly a saját tőkéje és a profitja is nőtt: a tőkét 5 ezer fontról 38 ezer fontra, azaz 14,2 millió forintra emelték, és először termeltek bevételt is: 133618 fontot, azaz 50 millió forintot, amiből 100 ezret, azaz 37 millió forintot ki is vett osztalékként a két tulajdonos. A cikk kitér arra is, hogy kérdés, hogyan alakul majd a cég tulajdonosi szerkezete Finkelstein halála után. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.