Meghalt egy magyar hegymászó az Alpokban

baleset
2017 augusztus 29., 02:19
comments 40

A Bors ír arról, hogy egy kilencfős magyar csapat túráján történt a tragédia a múlt héten. A csapat az Alpok hetedik legmagasabb csúcsát, a svájci Matterhornt mászta meg, és már lefelé ereszkedtek, amikor egyikük a hegygerinc keskeny részén mászva megcsúszott, és a mélybe zuhant. 

A Matterhorn
photo_camera A Matterhorn Fotó: Juan Rubiano / Wikimedia

A lapban megszólal a csapat egyik tagja, aki elmondta, hogy a csúcsot simán elérték, de a durva havazás és az erős szélfújás miatt két napot egy faházban kellett tölteniük. Vizük sem volt elegendő, emiatt dekoncentráltak is lehettek. A csapat legtöbb tagja már leért a pihenőbe, így ők lentről láthatták, ahogy utánuk ereszkedő társuk, József lezuhan. Elmondásuk szerint a férfi nem számított rutinos mászónak, idén májusban végezte el a sziklamászó tanfolyamot. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.