Kijárási tilalmat rendeltek el Houstonban

katasztrófa
2017 augusztus 30., 04:40
comments 38

Tovább tart a rendkívüli állapot az USA Texas államában, a Harvey-nak nevezett pusztító hurrikán miatt, sőt szerdára már a szomszédos Louisiana államban is vészhelyzetet hirdettek. 

50 éve nem sújtotta ilyen erős szél a környéket, és mindehhez sosem látott mennyiségű eső esett, teljesen elárasztva többek között Houston városát. 

Péntek óta 132 cm eső hullott a környékre, ennyit ilyen rövid idő alatt az észak-amerikai kontinensen még sosem mértek. 

A parti őrség emberei segítenek a kitelepítésben.
photo_camera A parti őrség emberei segítenek a kitelepítésben. Fotó: SCOTT OLSON/AFP

Houstonban szerdára virradó éjszakára kijárási tilalmat rendeltek el éjfél és hajnali öt között, hogy elejét vegyék a fosztogatásoknak. A város vezetése attól tartott, hogy az evakuáltak otthonait a kirabolhatják. 

Mentik a lakosságot.
photo_camera Mentik a lakosságot. Fotó: SCOTT OLSON/AFP

A károk egyelőre felmérhetetlenek, de néhány adat jól mutatja már a pusztítás mértékét: 15 ember vesztette eddig életét, legalább félmillió autó tönkrement, és meredeken emelkedik az olaj világpiaci ára is, miután a hatalmas texasi finomítók nagy része leállt, és a kitermelés is akadozik.

Házról házra járnak a mentőcsapatok.
photo_camera Házról házra járnak a mentőcsapatok. Fotó: ERICH SCHLEGEL/AFP

A vihar szerda reggel csap le a szomszédos Louisiana államra, ahol éppen 12 évvel ezelőtt pusztított a Katrina hurrikán, ami akkor óriási károkat okozott New Orleansban.

Itt gyep volt a vihar előtt.
photo_camera Itt gyep volt a vihar előtt. Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.