Semjén javaslatokat vár Veres püspöktől a lombikprogram szabályozására

politika
2017 augusztus 30., 05:36
comments 605

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Hír tévének azt mondta, hogy a kormány várja Veres András püspök javaslatait a lombikprogram ügyében. A katolikus főpap a múlt héten azt mondta, hogy bűnös az, aki részt ilyen programban vesz részt.

Közben Novák Katalin családügyi államtitkár azt is mondta, hogy a kormány bővíteni tervezi a program finanszírozását, hogy minél több meddő párt segítsenek gyermekhez. 

Ugyanakkor napirenden van a program szigorúbb állami szabályozása is. Semjén Zsolt szerint "horror kategória", hogy a nem beültetett megtermékenyített petesejteket (ahogy fogalmazott magyar embereket)  "legyilkolják, lefagyasztják, kidobják". Semjén kritizálta a hazai programok 70 százalékát bonyolító Kaáli Intézetet is, aminek vezetője visszautasította a vádakat. (Hír tv

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.