Úgy kiosztotta egy árvízkárosult a tragédiából nézettséget hajhászó sajtót, hogy le kellett keverni a CNN élő adását

Média
2017 augusztus 30., 17:14

A pusztító Harvey-hurrikán kimentett áldozataival készített interjút élő adásban a CNN riportere, Rosa Flores. Egy Danielle nevű nőt kérdezett az árvízről, aki mellett az interjú közben a kislánya álldogált riadtan. 

„Öt napig voltunk összezárva étel és áram nélkül és senki sem jött értünk. Másfél méteres vízen próbáltunk átjutni az első napon, hogy ételt szerezzünk a gyermekeinknek. Igen, elég szar volt.” 

link Forrás

Ezután a riporter azt kérdezte a nőtől, milyen volt "anyaként megélni" az árvizet, mire Danielle elvesztette lélekjelenlétét és helyretette a katasztrófaturista riportert.

„Itt ültök, itt interjúzzátok az embereket életük legrosszabb időszakában, hát, ez nem a legokosabb dolog, amit tehettek. Vannak, akik szabályosan idegösszeomlást kapnak, ti meg csak ültök a kamerátokkal, mikrofonotokkal és azt kérdezitek, mi a fasz bajunk van. 

Azt mondod nekem, meg akarod érteni a helyzetet, de idedugod a mikrofont a pofámba, miközben vacogok a hidegtől, a gyerekeim át vannak ázva, de te idedugod a mikrofont.”

A riporter nem győzött bocsánatot kérni, de a nő nem hagyta abba, így gyorsan lekeverték a bejelentkezést. A híradós úgy próbált finomítani a helyzeten, hogy azt mondta a riporternek, "látom, nagyon dühös családot fogtál ki", mintha nem lett volna teljesen jogos a nyilatkozó nő felháborodása. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.