Új, bizalmi ember került a fővárosi közbeszerzéseket intéző cég élére

Tbg
Budapest
2017 augusztus 30., 20:04
comments 148

„Új ügyvezetőt nevezett ki szerdán a Fővárosi Közgyűlés a Fővárosi Közbeszerzési Kft. élére. Torma Szilvia már korábban is a társaság egyik vezetője volt (...) de mostantól teljes jogkörrel, egymagában lesz a cégvezető, így egyebek mellett a 3-as metró felújításának közbeszerzéseiért is ő felel”

- írja a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Közbeszerzési Kft.-t Tarlós István vezetése alatt alapította meg a Fővárosi Önkormányzat, és feladata az lesz, hogy minden 150 millió forint feletti beszerzést ez a cég intézzen, azaz tövább centralizálják a fővárosi cégek működését, csökkentik mozgásterét.

A Nemzet szerint Torma jó káder, „2010-ben Nagy Gábor Tamás fideszes I. kerületi polgármester kabinetjének önkormányzati koordinátora volt, majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt állami szerződéseket vizsgáló főosztályának vezetője lett”.

A nyilvánosság onnan ismerheti, hogy ő is azon I. kerületi lakosok közé tartozik, aki hihetelenül olcsón bérelhetett az önkormányzattól lakást, havi 98 ezer forintért bérelt egy 86 négyzetméteres lakást a Hess András téren, a Mátyás-templom mellett. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.