Új, bizalmi ember került a fővárosi közbeszerzéseket intéző cég élére

„Új ügyvezetőt nevezett ki szerdán a Fővárosi Közgyűlés a Fővárosi Közbeszerzési Kft. élére. Torma Szilvia már korábban is a társaság egyik vezetője volt (...) de mostantól teljes jogkörrel, egymagában lesz a cégvezető, így egyebek mellett a 3-as metró felújításának közbeszerzéseiért is ő felel”

- írja a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Közbeszerzési Kft.-t Tarlós István vezetése alatt alapította meg a Fővárosi Önkormányzat, és feladata az lesz, hogy minden 150 millió forint feletti beszerzést ez a cég intézzen, azaz tövább centralizálják a fővárosi cégek működését, csökkentik mozgásterét.

A Nemzet szerint Torma jó káder, „2010-ben Nagy Gábor Tamás fideszes I. kerületi polgármester kabinetjének önkormányzati koordinátora volt, majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt állami szerződéseket vizsgáló főosztályának vezetője lett”.

A nyilvánosság onnan ismerheti, hogy ő is azon I. kerületi lakosok közé tartozik, aki hihetelenül olcsón bérelhetett az önkormányzattól lakást, havi 98 ezer forintért bérelt egy 86 négyzetméteres lakást a Hess András téren, a Mátyás-templom mellett. (MNO)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.