Új, bizalmi ember került a fővárosi közbeszerzéseket intéző cég élére

2017 augusztus 30., szerda 20:04
148

„Új ügyvezetőt nevezett ki szerdán a Fővárosi Közgyűlés a Fővárosi Közbeszerzési Kft. élére. Torma Szilvia már korábban is a társaság egyik vezetője volt (...) de mostantól teljes jogkörrel, egymagában lesz a cégvezető, így egyebek mellett a 3-as metró felújításának közbeszerzéseiért is ő felel”

- írja a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Közbeszerzési Kft.-t Tarlós István vezetése alatt alapította meg a Fővárosi Önkormányzat, és feladata az lesz, hogy minden 150 millió forint feletti beszerzést ez a cég intézzen, azaz tövább centralizálják a fővárosi cégek működését, csökkentik mozgásterét.

A Nemzet szerint Torma jó káder, „2010-ben Nagy Gábor Tamás fideszes I. kerületi polgármester kabinetjének önkormányzati koordinátora volt, majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt állami szerződéseket vizsgáló főosztályának vezetője lett”.

A nyilvánosság onnan ismerheti, hogy ő is azon I. kerületi lakosok közé tartozik, aki hihetelenül olcsón bérelhetett az önkormányzattól lakást, havi 98 ezer forintért bérelt egy 86 négyzetméteres lakást a Hess András téren, a Mátyás-templom mellett. (MNO)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt