Visszavonta Hitlert méltató szavait a japán pénzügyminiszter

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Elnézést kért, és visszavonta Hitlerről szóló szavait Taro Aszo, japán pénzügyminiszter. A politikus pártja egyik platformjának a rendezvényén korábban így fogalmazott:

"Hitler emberek millióit ölte meg, és hiába voltak szándékai megalapozottak, ez nem volt jó."

Ez a "hiába voltak szándékai megalapozottak" kitétel keltett nagy felháborodást, elsősorban az Egyesült Államokban.

Taro Aszo japán pénzügyminiszter.Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

2013-ban is volt nácis botránya, akkor arról beszélt, hogy Japánnak tanulnia kellene a nácik példájából, mert ők képesek voltak a weimari alkotmányt lecserélni. Ezt annak kapcsán mondta, hogy sürgetni igyekezett a pacifista japán alkotmány átírását, hogy lehessen jobban fegyverkezni. (Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.