Visszavonta Hitlert méltató szavait a japán pénzügyminiszter

külföld
2017 augusztus 30., 05:44
comments 76

Elnézést kért, és visszavonta Hitlerről szóló szavait Taro Aszo, japán pénzügyminiszter. A politikus pártja egyik platformjának a rendezvényén korábban így fogalmazott:

"Hitler emberek millióit ölte meg, és hiába voltak szándékai megalapozottak, ez nem volt jó."

Ez a "hiába voltak szándékai megalapozottak" kitétel keltett nagy felháborodást, elsősorban az Egyesült Államokban.

Taro Aszo japán pénzügyminiszter.
photo_camera Taro Aszo japán pénzügyminiszter. Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

2013-ban is volt nácis botránya, akkor arról beszélt, hogy Japánnak tanulnia kellene a nácik példájából, mert ők képesek voltak a weimari alkotmányt lecserélni. Ezt annak kapcsán mondta, hogy sürgetni igyekezett a pacifista japán alkotmány átírását, hogy lehessen jobban fegyverkezni. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.