30 milliós minihelikoptere van az Orbán családnak

Egy 2013-as Calidus girokopterFotó: Wikimedia Commons

Szétválni készül az Orbán Viktor édesapja, édesanyja és öccse tulajdonában lévő Gánt Kő és Tőzeg Kft. bányavállalat, ehhez viszont hiánypótlási eljáráson kell keresztülmennie a cégnek. 

Több cégiratot is pótolni kellett a vállalatnak, ezekből derült ki, hogy ingatlanok, gyártósorok, személy- és tehergépjárművek mellett a Gánt Kő és Tőzegnek van egy 2013-as gyártású Calidus típusú girokoptere.

A Calidus 4,8 méter hosszú, alig 300 kiló és mindössze 600 kilométert tud egyhuzamban repülni, végsebessége maximum 200 kilométer/óra. 

A minihelikopter típusától függően egy vagy két személy szállítására alkalmas, leginkább hobbigépnek tűnik, igaz, azt sem lehet kizárni, hogy külszíni fejtéses bányák feltérképezésére vagy a felcsúti birtokok pásztázására használják, akár drónok helyett. 

Piaci értéke a gépnek 90 ezer dollár (nagyjából 23 millió forint), de négy éve megvásárolták, azóta értékének nagy részét leírták, jelenleg 7,6 millió forint értékben tartják nyilván, bekerülési értéke meghaladhatta a 30 milliót. (Magyar Nemzet)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.