30 milliós minihelikoptere van az Orbán családnak

ÉLET
2017 augusztus 31., 05:16
comments 282
Egy 2013-as Calidus girokopter
photo_camera Egy 2013-as Calidus girokopter Fotó: Wikimedia Commons

Szétválni készül az Orbán Viktor édesapja, édesanyja és öccse tulajdonában lévő Gánt Kő és Tőzeg Kft. bányavállalat, ehhez viszont hiánypótlási eljáráson kell keresztülmennie a cégnek. 

Több cégiratot is pótolni kellett a vállalatnak, ezekből derült ki, hogy ingatlanok, gyártósorok, személy- és tehergépjárművek mellett a Gánt Kő és Tőzegnek van egy 2013-as gyártású Calidus típusú girokoptere.

A Calidus 4,8 méter hosszú, alig 300 kiló és mindössze 600 kilométert tud egyhuzamban repülni, végsebessége maximum 200 kilométer/óra. 

A minihelikopter típusától függően egy vagy két személy szállítására alkalmas, leginkább hobbigépnek tűnik, igaz, azt sem lehet kizárni, hogy külszíni fejtéses bányák feltérképezésére vagy a felcsúti birtokok pásztázására használják, akár drónok helyett. 

link Forrás

Piaci értéke a gépnek 90 ezer dollár (nagyjából 23 millió forint), de négy éve megvásárolták, azóta értékének nagy részét leírták, jelenleg 7,6 millió forint értékben tartják nyilván, bekerülési értéke meghaladhatta a 30 milliót. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.