30 milliós minihelikoptere van az Orbán családnak

Egy 2013-as Calidus girokopterFotó: Wikimedia Commons

Szétválni készül az Orbán Viktor édesapja, édesanyja és öccse tulajdonában lévő Gánt Kő és Tőzeg Kft. bányavállalat, ehhez viszont hiánypótlási eljáráson kell keresztülmennie a cégnek. 

Több cégiratot is pótolni kellett a vállalatnak, ezekből derült ki, hogy ingatlanok, gyártósorok, személy- és tehergépjárművek mellett a Gánt Kő és Tőzegnek van egy 2013-as gyártású Calidus típusú girokoptere.

A Calidus 4,8 méter hosszú, alig 300 kiló és mindössze 600 kilométert tud egyhuzamban repülni, végsebessége maximum 200 kilométer/óra. 

A minihelikopter típusától függően egy vagy két személy szállítására alkalmas, leginkább hobbigépnek tűnik, igaz, azt sem lehet kizárni, hogy külszíni fejtéses bányák feltérképezésére vagy a felcsúti birtokok pásztázására használják, akár drónok helyett. 

Piaci értéke a gépnek 90 ezer dollár (nagyjából 23 millió forint), de négy éve megvásárolták, azóta értékének nagy részét leírták, jelenleg 7,6 millió forint értékben tartják nyilván, bekerülési értéke meghaladhatta a 30 milliót. (Magyar Nemzet)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.