30 milliós minihelikoptere van az Orbán családnak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Egy 2013-as Calidus girokopterFotó: Wikimedia Commons

Szétválni készül az Orbán Viktor édesapja, édesanyja és öccse tulajdonában lévő Gánt Kő és Tőzeg Kft. bányavállalat, ehhez viszont hiánypótlási eljáráson kell keresztülmennie a cégnek. 

Több cégiratot is pótolni kellett a vállalatnak, ezekből derült ki, hogy ingatlanok, gyártósorok, személy- és tehergépjárművek mellett a Gánt Kő és Tőzegnek van egy 2013-as gyártású Calidus típusú girokoptere.

A Calidus 4,8 méter hosszú, alig 300 kiló és mindössze 600 kilométert tud egyhuzamban repülni, végsebessége maximum 200 kilométer/óra. 

A minihelikopter típusától függően egy vagy két személy szállítására alkalmas, leginkább hobbigépnek tűnik, igaz, azt sem lehet kizárni, hogy külszíni fejtéses bányák feltérképezésére vagy a felcsúti birtokok pásztázására használják, akár drónok helyett. 

Piaci értéke a gépnek 90 ezer dollár (nagyjából 23 millió forint), de négy éve megvásárolták, azóta értékének nagy részét leírták, jelenleg 7,6 millió forint értékben tartják nyilván, bekerülési értéke meghaladhatta a 30 milliót. (Magyar Nemzet)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.