Egyre durvább a helyzet a hurrikán miatt víz alá került, mérges gázokat eregető vegyi üzemben

Víz alá került egy vegyi üzem Houston egyik elővárosában, Crosby-ban. Az Arkema nevű cég telepén instabil, folyamatos hűtésre szoruló vegyi anyagokat tartottak, azonban az óriási esőzést okozó Harvey hurrikán után jött árhullám tönkretette a hűtőberendezést. Azóta többször is hallottak robbanásokat az üzem területéről, a felszabaduló mérges gázoktól többen rosszul lettek.

Így néz ki az Arkema telephelye Crosby mellett.

Az amerikai katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) most már "rendkívül veszélyesnek" minősítette a helyzetet.

A halálos áldozatok száma közben 38-ra emelkedett.

Azóta azt is bejelentették, hogy lezárják a keleti partot ellátó olajvezetéket is. Houston az egész amerikai vegyipar és olajfinomítás központja is egyben, ezért az egész amerikai gazdaságnak is érzékelhető károkat okozhatnak a mostani leállások. (MTI, Washington Post, New York Times)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.