Kósa Lajos 17,7 millióért rendelt kiadványokat a Class FM egyik tulajdonosától

POLITIKA
2017 augusztus 31., 08:42

Az országgyűlés hivatalának a parlament honlapjára feltöltött szerződéseiből derült ki, hogy a Fidesz parlamenti frakciója 17,7 millió forintért rendelt meg kiadványokat a Marquard Media Kft.-től. A hvg.hu megjegyezte, hogy 2015 óta a Marquard készíti a Kubatov Gábor Fidesz-alelnök vezette Ferencvárosi Torna Club Zöld & fehér című magazinját is. Egyébként ez a cég adja ki a Playboyt, a JOY-t, az InStyle-t is. 

A cég tulajdonosát, Jürg Marquard neve korábban szóba került a Népszava eladásánál is, de végül Puch László vette meg a lapot. 

A megbízásról Kósa Lajos frakcióvezető a hvg-nek azt mondta, hogy a júniusban elfogadott törvényjavaslattal életre hívott nyugdíjas-szövetkezeteket népszerűsítő kiadványról van szó, ami ősszel jelenik majd meg. 

Jürg Marquard együttműködött Michael McNuttal is, amikor az amerikai üzletember megvette a Class FM rádiót. A rádiót birtokló Sláger Rádió Zrt.-ben Marquardnak 14 százalékos részesedése van.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.