Maguk termesztik az uzsonnához való zöldséget a kaposvári ovisok

2017 augusztus 31., csütörtök 12:58
186

Elég menő kezdeményezésről adott hírt a Somogy megyei történéseket követő sonline.hu: a kaposvári Arany János utcai oviban a gyerekek az óvónénikkel és óvóbácsikkal közösen termelik meg azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amiket aztán később közösen uzsonnaként vagy tízóraiként elfogyasztanak. 

A gyerekek minden nap paradicsomot, paprikát, néha karalábét is szednek az óvoda kertjében ápolt bioveteményesből, de utasítások mellett ők is öntözik a zöldségeket. Van még a kertben málna, szeder, sőt citromfű is, a pedagógusok pedig folyamatosan instruálják a gyerekeket a tudnivalókról. 

A lapnak Székely Gabriella tanintézményvezető elmondta, hogy a kertben minden növény bio, a pedagógusokat pedig beosztották, hogy ki mikor gondozza a gyerekekkel a kertet. 

Az óvoda kimondott célja, hogy környezettudatos szemlélet szerint nevelje a gyerekeket, hogy megértesse velük a környezet fenntarthatóságának fontosságát. Az elszáradt növényeket komposztálják, és összegyűjtött esővízzel öntöznek. (SomogyOnline)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt