Maguk termesztik az uzsonnához való zöldséget a kaposvári ovisok

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Elég menő kezdeményezésről adott hírt a Somogy megyei történéseket követő sonline.hu: a kaposvári Arany János utcai oviban a gyerekek az óvónénikkel és óvóbácsikkal közösen termelik meg azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amiket aztán később közösen uzsonnaként vagy tízóraiként elfogyasztanak. 

A gyerekek minden nap paradicsomot, paprikát, néha karalábét is szednek az óvoda kertjében ápolt bioveteményesből, de utasítások mellett ők is öntözik a zöldségeket. Van még a kertben málna, szeder, sőt citromfű is, a pedagógusok pedig folyamatosan instruálják a gyerekeket a tudnivalókról. 

A lapnak Székely Gabriella tanintézményvezető elmondta, hogy a kertben minden növény bio, a pedagógusokat pedig beosztották, hogy ki mikor gondozza a gyerekekkel a kertet. 

Az óvoda kimondott célja, hogy környezettudatos szemlélet szerint nevelje a gyerekeket, hogy megértesse velük a környezet fenntarthatóságának fontosságát. Az elszáradt növényeket komposztálják, és összegyűjtött esővízzel öntöznek. (SomogyOnline)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.