„Csinos dísznő” – írták ki véletlenül a csinos dísznő fotója fölé egy kerékpáros magazinban

A brit Cycling Weekly című kerékpáros magazin szerkesztősége elnézést kért az "ostoba" fényképért, ami a lap legutóbbi számában jelent meg. 

Igazából nem is a fénykép maga okozta a problémát, hanem a fölötte ottmaradt szerkesztői útmutató, ami szerint ez egy "csinos dísznő" fotója jön ide. (Nehéz ezt jól fordítani magyarra, az eredetiben 'token attractive woman' fordul elő.) A cikk, amihez a fotót mellékelték, a Hinckley-i biciklis klub Leicestershireben megrendezett versenyéről számolt be amúgy. 

A megjelent fotót a verseny egyik résztvevője szúrta ki elsőnek, ő posztolta Twitterre. Egy órán belül a lap szerkesztője, Simon Richardson elnézést kért. Egy segédszerkesztő hibájáról van szó, mint mondta, aki a fotófeliratot mellékelte egy vázlathoz, a kollégák pedig nem szúrták ki, mielőtt nyomdába ment volna a lap. 

Richardson szerint ez egyetlen személy hibás döntése volt, és nem tükrözi a magazin szerkesztőségének gondolkodását. Mint mondta, a felirat se vicces nem volt, se azt nem fejezte ki, ahogy a munkájukhoz hozzáállnak. (Guardian)