Egy járókelő mentette meg a mentőket, akikre késsel támadtak rá a Havanna lakótelepen

bűnügy
2017 szeptember 01., 06:16
comments 183

Kedden, a kora esti órákban a XVIII. kerületi Havanna lakótelepre hívták a mentőket, de a segítségre szoruló, ittas nő élettársa hirtelen agresszívvá vált, amikor kiderült, hogy a nőt kórházba kell vinni – írta meg a Blikk.

Rendőrök és mentők 2016. január 31-én Budapest VI. kerületében, az Eötvös utca és Aradi utca kereszteződésében, ahol a mentőkre támadt egy férfi.
photo_camera Rendőrök és mentők 2016. január 31-én Budapest VI. kerületében, az Eötvös utca és Aradi utca kereszteződésében, ahol a mentőkre támadt egy férfi. Fotó: Lakatos Péter/MTI

A lap szerint a magas, kopasz férfi egy alkar méretű késsel kezdett hadonászni a mentőautónál, és obszcén szavakkal illette a mentőket, amikor egy arra járó férfi meglátta az esetet, és azonnal a mentők segítségére sietett. Ő az alkarján sérült meg, így a rendőrség mellett újabb mentőautót kellett kihívni, hogy őt is el tudják látni. A rendőrséget a késsel hadonászó férfi már nem várta meg, elmenekült.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint évente 100-150 támadás éri a mentőket. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.