Tíz emberrel is szépen helyt állt a magyar válogatott Portugália ellen

sport
2017 szeptember 03., 20:37
comments 559

Hazai pályán kapott ki 0-1-re a portugáloktól a magyar válogatott a világbajnoki selejtezősorozat 8. meccsén. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy nem leszünk kinn a jövő évi vébén.

A magyar csapat egyáltalán nem játszott alárendelt szerepben, de klasszikus ziccert azért nem tudtunk kialakítani, Pátkai Máté jól sikerült, a kaput kicsit elkerülő kapáslövése volt talán a legnagyobb helyzetünk. Alaposan megnehezítette viszont a válogatott dolgát, hogy Priskin Tamás a meccs 30. percében csúnyán lekönyökölte Pepét, jogosan állította ki a játékvezető.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Innen már sejthető volt, hogy nehéz lesz a meccs, de inkább csak rossz lett. 0-0-ás félidő után a második játékrész legelején szereztek egy gólt a portugálok, az oldalról bekanalozott labdát Andre Silva a 48. percben besodorta a kapuba, onnantól pedig egyre kevesebb foci volt a pályán: a portugálok egyre kevesbé voltak érdekeltek bármiféle játékban, a magyaroknak pedig tíz emberrel nem igazán volt terepe támadni.

A 81. percben Dzsudzsák Balázs egy földreesés és a szerinte elmaradó szabadrúgás után megtapsolta a bírót, ezért pedig sárgát kapott, és mivel ez már a második lapja volt a sorozatban, nem lehet majd ott a következő, svájci meccsen. Ugyanígy ki kell majd hagynia a meccset Fiola Attilának is, aki a meccs vége előtt pár perccel Ronaldóval akaszkodott össze egy kicsit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.