Trump tudni akar az összes felmerülő katonai lehetőségről Észak-Korea ellen

külföld
2017 szeptember 03., 20:06
comments 214

Az USA védelmi minisztere, James Mattis a Fehér Házban járt, majd Donald Trumppal folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatót adott. Itt elmondta, hogy számos katonai lehetőség merül fel Észak-Koreával kapcsolatban, és az elnök azt kérte, hogy az összeset mutassák be neki. 

Mattis egyben üzent is az észak-koreai rezsimnek, mondván hogy bármiféle fenyegetéts az Egyesült Államok ellen vagy területei, beleérve Guam ellen, vagy pedig szövetségeseik ellen, masszív katonai válaszlépéseket fog eredményezni. 

A védelmi miniszter elmondta azt is, hogy szövetségeseik iránti elkötelezettségük betonszilárd.

Mattis elmondta azt is, hogy Kim Dzsongunnak figyelnie kéne az ENSZ BT egyhangú álláspontjára azzal kapcsolatban, hogy Észak-Korea milyen fenyegetést jelent. És továbbra is elkötelezettek a Koreai-félsziget atomfegyvereinek leszerelésében, mert nem céljuk egy ország, egész pontosan Észak-Korea totális megsemmisítése. 

Az ENSZ BT hétfőn fog újra összeülni a vasárnap hidrogénbombát robbantó diktatúra miatt. 

A nap folyamán Trump is élesen bírálta az észak-koreai robbantást, és amikor arról kérdezték, hogy az USA meg fogja-e támadni az országot, annyit válaszolt, hogy majd meglátjuk. (The Hill)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt