16 évvel a szeptember 11-i támadás után újra megnyithatják a pittsburghi repteret az utasok kísérői előtt

Nagy nap lesz az amerikai repülés történetében 2017. szeptember 5. Kedden a pittsburghi reptéren olyan történhet, amire 2001. szeptember 11., a WTC és a Pentagon elleni terrortámadások óta nem volt példa: érvényes repjegy nélkül is be lehet majd lépni a reptér már védett részére, ahova a terrortámadások óta csak a jeggyel rendelkező utasokat eresztették be. A pittsburghi reptéren keddtől az utasok kísérői is beléphetnek majd az elzárt területre.

Ehhez természetesen nekik is át kell menniük a biztonsági ellenőrzése, ehhez külön pultot állatanak be. A kísérőknek fényképes igazolvánnyal kell azonosítaniuk magukat, és azokat, akik szerepelnek a repüléstilalmi listákon, így sem engedik majd be a repterekre. Az amerikai reptéri biztosnági szolgálat, a TSA támogatja a pittsburghi kezdeményezést, bár azt is jelezte, hogy nem tervezi a program bővítését. (NBC News)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.