23 év körözés után elfogták a legkeresettebb olasz kokainbárót

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Maffiahálózat üzemeltetése, drogkereskedelem és egyéb bűncselekmények miatt hétfőn egy uruguayi üdülőhelyen letartóztatták Rocco Morabitót, a hírhedt calabriai maffia, a 'Ndrangheta tagját, akit az európai kokainimport egyik kulcsfigurájaként tartanak számon - közölte az olasz belügyminisztérium. 

Az 50 éves Morabitót Punte del Este tengerparti reszortjában kapcsolták le az olasz és az uruguayi hatóságok együttműködésének eredményeként. 

A "kokain milánói királyaként" is emlegetett Morabitót 1994 óta keresi a rendőrség, mióta bizonyítottnak találták, hogy 1 tonna kokaint hozatott be az országba, hozzávetőleg 6 millió font értékben. 1995-ben nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, miután Olaszországban 30 évre ítélték. Egészen hétfőig szerepelt az olasz belügy öt legkörözöttebb bűnözőjének listáján. 

Morabito a második nagy fogás egy éven belül: tavaly a calabriai maffia másik vezéralakját, Ernesto Fazzalarit sikerült kézre keríteni. 

(Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.