48 év után nyert Eb-meccset a magyar férfi kosárválogatott

sport
2017 szeptember 04., 14:07
comments 29
A gyõztes magyar csapat tagjai a férfi kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Csehország mérkõzés végén Kolozsváron 2017. szeptember 4-én
photo_camera A gyõztes magyar csapat tagjai a férfi kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Csehország mérkõzés végén Kolozsváron 2017. szeptember 4-én Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Megmaradtak a magyar válogatott továbbjutási esélyei, miután 1800 néző előtt 85-73-ra legyőzte a cseh válogatottat Kolozsváron, a Finnország, Izrael, Románia, és Törökország által közösen rendezett Európa-bajnokság C-csoportjának harmadik körében. 

A magyarokat a frissen Barcelonába szerződött Hanga Ádám vezette, aki 31 ponttal igazi vezéregyénisége volt a csapatnak. Végig vezettek a Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány játékosai, akik a harmadik negyedet kivéve mindegyiket megnyerték, és megérdemelten diadalmaskodtak. Hanga mellett nagyot játszott Vojvoda Dávid, a Szolnoki Olaj KK játékosa is.  

Magyarország ezzel ugyan továbbra is utolsó a csoportban két ponttal - Montenegrótól és Horvátországtól is kikapott -, de még van esélye bekerülni az első négybe és ezzel kvalifikálnia magát a nyolcaddöntőkre. Kedden Románia ellen játszanak sorsdöntő összecsapást a magyarok a csoportkörben. Az utolsó, spanyolok elleni mérkőzésen már nincs győzelmi esély. 

A magyar férfi kosarasok utoljára 1969. október 2-án nyertek meccset világtornán, akkor Svédországot győztük le csoportkörben.  

Kolozsvár, 1893 néző. V: Sahin (olasz), Maestre (francia), Reid (ausztrál)
MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG 85–73 (23–16, 21–17, 22–25, 19–15) 

(Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.