A hétvégére érheti el az USA partjait az újabb hurrikán

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Most még bő háromezer kilométerre van, de a hétvégére elérheti az Egyesült Államok délkeleti partvidékét, Floridát, Georgiát és a Karolinákat az Irma nevű hurrikán, az idei hurrikánszezon 9. nevesített vihara. Az Irma jelenleg harmadik kategóriás hurrikán, vagyis a szélerősség nem haladja meg a 185 km/h-át. De az előrejelzések szerint a következő két napban, ami alatt már elérheti Puerto Ricót, negyedik kategóriásra is erősödhet. Az amerikai történelem kárértékét nézve második legpusztítóbb hurrikánja, a szombatra felszívódott Harvey is 4. kategóriás hurrikánként ért partot a texasi Rockportban.

Az amerikai Nemzeti Oceanográfiai és Atmoszféra Hivatal Hurrikán-központja hétfőn figyelmeztetést adott ki az Irma útjába eső első szigetekre, Antiguára, Barbudára, Anguillára, Montserratra, St. Kitts és Nevisre. Hamarosan a Brit- és az Amerikai Virgin-szigetekre és Puerto Ricóra is figyelmeztetést adhatnak ki, írja a CNN.

A jelenlegi modellek alapján a vihar ezután Dominika, Haiti, Jamaica és Kuba érintésével, vagyis a teljes karibi térséget végigpusztítva pénteken érheti el Florida dél-keleti részét, Miami környékét. Az alacsony fekvésű félszigeten nagy pusztítást okozhat, ezért a floridai kormányzó, Rick Scott már vasárnap arra kérte a floridaiakat, hogy kezdjék meg a felkészülést a viharra. (Via CNN, NOAA-NHC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.