A hétvégére érheti el az USA partjait az újabb hurrikán

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Most még bő háromezer kilométerre van, de a hétvégére elérheti az Egyesült Államok délkeleti partvidékét, Floridát, Georgiát és a Karolinákat az Irma nevű hurrikán, az idei hurrikánszezon 9. nevesített vihara. Az Irma jelenleg harmadik kategóriás hurrikán, vagyis a szélerősség nem haladja meg a 185 km/h-át. De az előrejelzések szerint a következő két napban, ami alatt már elérheti Puerto Ricót, negyedik kategóriásra is erősödhet. Az amerikai történelem kárértékét nézve második legpusztítóbb hurrikánja, a szombatra felszívódott Harvey is 4. kategóriás hurrikánként ért partot a texasi Rockportban.

Az amerikai Nemzeti Oceanográfiai és Atmoszféra Hivatal Hurrikán-központja hétfőn figyelmeztetést adott ki az Irma útjába eső első szigetekre, Antiguára, Barbudára, Anguillára, Montserratra, St. Kitts és Nevisre. Hamarosan a Brit- és az Amerikai Virgin-szigetekre és Puerto Ricóra is figyelmeztetést adhatnak ki, írja a CNN.

A jelenlegi modellek alapján a vihar ezután Dominika, Haiti, Jamaica és Kuba érintésével, vagyis a teljes karibi térséget végigpusztítva pénteken érheti el Florida dél-keleti részét, Miami környékét. Az alacsony fekvésű félszigeten nagy pusztítást okozhat, ezért a floridai kormányzó, Rick Scott már vasárnap arra kérte a floridaiakat, hogy kezdjék meg a felkészülést a viharra. (Via CNN, NOAA-NHC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.