A Puskás Akadémia ügyesen megszabadult majdnem az összes saját nevelésű játékosától

futball
2017 szeptember 04., 12:41
comments 88

Nagy átigazolás szezon volt Felcsúton, érkezett 14 új játékos, visszatért kölcsönből két légiós, kellett nekik a hely. Ami Felcsúton úgy oldottak meg, hogy elküldték majdnem az összes saját nevelésű játékosukat.

Amióta Pintér Attila az edző, vagyis tél óta, a Nemzeti Sport szerint nem került fel az utánpótlásból játékos a felnőtt keretbe. Sem télen, sem most nyáron. A megörökölt fiatalokra pedig nem számított. A 19 évesen a felnőtt válogatottban is bemutatkozott Tóth Bence tavasszal még játszott, de az új szezonban már nem lépett pályára. Így aztán jól jött neki, hogy a Videotonban láttak benne fantáziát. Ugyanígy járt Szabó Bence, az utánpótlás válogatott egyik alapembere, azzal a különbséggel, hogy ő már tavasszal sem játszott, viszont a Videoton elvitte őt is, pályára is lépett az Európa-liga selejtezőiben. A 19 éves Gundel-Takács Bence a napokban Újpestre szerződött. Ő csak harmadik számú kapus volt egy idegenlégiós, a 29 éves Danilovics és az MTK-ból vett kapus, a 30 éves Hegedűs mögött, „Kevés lehetőséget kaptam Felcsúton, így úgy döntöttem, váltani szeretnék" - nyilatkozta már újpestiként a műsorvezető fia. 

Egyetlen olyan transzfer volt, ami valóban egy (több mint tízmilliárd forint közpénzzel megsegített) nevelőegyesületre emlékeztető lépés volt: a tavaly a Palermónak kölcsönadott, saját nevelésű Sallai Roland eladása kétmillió euróért Ciprusra a Bajnokok Ligája résztvevő APOEL-nek.  

A Felcsút megszabadult egy másik, saját nevelésű játékosától is. Nagy Zsolt már kicsit korosabb, 24 éves, Pintér nem számított rá, az NBII-es fiókcsapatban, Csákváron kötött ki. Ami viszont parádésan mutatja a Puskás átgondolt igazolásait. Szintén Csákvárra száműzték azt az Ivor Horvátot, akit nyáron vettek. Pedig a horvát védő júliusban azt nyilatkozta:  "Természetesen Pintér Attila személye is komolyan motivált abban, hogy a Puskás Akadémiához igazoljak. Nagyszerű játékos volt, és ugyanolyan jó tréner. Fantasztikus edzéseket tart, és a klub is a legjobb körülményeket teremti meg a futballistáknak, akik nagyon jó labdarúgók”. Horvát egy meccsen kapott lehetőséget. 

A Puskás keretében így már csak egyetlen olyan játékos maradt, akivel teljesíteni tudnák az MLSZ-nek azt az elvárását, hogy lépjen pályára 1997. január 1. után született játékos. Pech, hogy ő a csapat eddigi negyedik (Gundel-Takács távozása után már harmadik) számú kapusa, Tóth Balázs, akinek esélye sincs, hogy pályára küldje Pintér Attila. Így aztán nevelőegyesületként a Puskás nem fog eleget tenni ennek az ajánlásnak. 

Ráadásul az akadémisták távozása után a Puskás 28-as keretben Tóth Balázson kívül csak még egy saját nevelésű játékos van, Spandler Csaba, aki viszonylag rendszeresen pályára lép. De ő már nem fér bele az MLSZ-kvótájába.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.