Megvalósult South Park: az új Szilícium-völgyi divat az éhezés

ÉLET
2017 szeptember 05., 12:08
comments 175

A South Park alkotói vészesen alábecsülték a San Fanciscó-iak hülyeségét abban az epizódban, ahol a helyiek a saját fingjukat szagolgatják. A menő kaliforniai techcégek csúcsvezetőinek - és a legszélsőségesebb esetekben alkalmazottainak - legfrissebb hobbija az, hogy nem esznek, miközben a testükre aggatott és a bőrükre csiptetet érzékelőkkel folyamatosan mérik a szervezetükben felszabaduló anyagok mennyiségét, és ezt az egészet még meg is ideologizálják.

A böjtmániások azt állítják, hogy a fogyáson felül sokkal produktívabbak és nyugodtabbak is lesznek attól, hogy gyakran akár egy egész héten át nem vesznek magukhoz semmiféle szilárd vagy folyékony táplálékot sem, kivéve az egyszerű italokat.

Kis probléma, hogy az még az összes buta nemkaliforniai is tudja, hogy az éhezéstől az ember nem termelékeny és nyugodt, hanem széteső és irtózatosan ideges lesz. A kaliforniai CEO-k ezért azt állítják, hogy a dolog pozitív hatásai igazából csak az éhezés harmadik napjától jelentkeznek, hiszen ennyi ideig úgysem koplalna senki normális ember, hogy lecsekkolja az állításaikat. 

Az elmélet az, hogy amikor pár nap nettó szenvedés után szervezet saját zsírtartalékait kezdi felélni, bizonyos felszabaduló anyagok mennyisége megnő a vérben. Példáula ketonoké, ezeké a szerves oxigéntartalmú vegyületeké, amik a szekta tagjai szerint az agy legcsodásabb tápszerei és az egekbe emelik a termelékenységet.

Az igazán nagymenők a koplalás közben végig mérik a vércukor- és ketonszintjüket, van, aki valós időben. A fanatikusok szerint az ilyen koplalás nem is diétázás, hanem a szervezet biohackelésének számít, annyira produktívak lesznek tőle. Az örület addig fokozódott, hogy a mozgalom leglelkesebb tagjai közül többen nemhogy nem kövérek, hanem eleve direkte soványak. Ők azt mondják, hogy az agyuk felpörgetése végett csinálják az egészet.

Hadd emeljem a tétet: a koplalók rendszeresen és lelkesen járnak el "vacsorázni", ami azt jelenti, hogy lefoglalnak egy éttermi asztalt, ahol kizárólag vizet isznak, miközben beszélgetnek és szagolgatják a normális emberek ételeit.

Phil Libin, egy érintett vezérigazgató így írta le a nemevős vacsoraélményt:

Az emberek azt hiszik, hogy kínszenvedés, pedig igazából igazán kellemes élmény. Megvan a társasági interakció, látom és szagolom az ételt. Ezek mind-mind kellemes élmények. Amikor távozom egy ilyen nemevős vacsoráról, általában valahogy jóllakottnak érzem magam.

Míg a hátadba nem vágja a bárdot a következő hely főpincére!

A valódi dietetikus szakemberek jellemzően kifejezetten óvnak a hosszas koplalástól, aminek számtalan veszélye van. Az egész szélsőségnek az úgynevezett 5-2-es diéta népszerűsége ágyazott meg. Ez leegyszerűsítve annyit tesz, hogy 5 nap normális evés után kell 2 aligevős napot tartani, maximum napi 500 kalória bevitelével. 

Aki többet akar tudni a hülye CEÓ-król, olvassa el végig a Guardian vonatkozó cikkét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.