Nemhogy kamu-, hanem egyenesen vicchír volt a mecset ajtaját a hurrikán áldozatai előtt bezáró imám sztorija

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Nem is járt életében Texasban az a kanadai imám, akinek a fényképe bejárta a netet mint annak a Houston közelében található mecsetnek a vezetőjéé, ahová nem engedték be a Harvey hurrikán áldozatait, mondván oda csak igazhitűek léphetnek be. Ez annak a fényében nem is csoda, hogy mint most a BBC megírta, a hír eredetileg az America's Last Line of Defense (Amerika Utolsó Védővonala) nevű szatírikus politikai weboldalon jelent meg. A liberálisellenes oldalon szerepel is egy disclaimer arról, hogy náluk nem valós hírek jelennek meg, bármennyire is úgy tűnhet néha. Ez azonban a megosztásokban persze nem látszik.

Az állítólag viccnek szánt cikkük szerint a mecsetben 500 embert is el lehetett volna helyezni, ám a muszlimok ezt megtagadták az árvíz elől menekülő gyauroktól.

A kamuhíroldal az álhírét Ibrahim Hindy, egy torontói imám képével illusztrálta. Hindy a Twitteren közölte, hogy életében nem járt Texasban, a hurrikán idején pedig Mekkában volt zarándoklaton. Hétfőn reggel a szájt Hindy képét egy libanoni imám fotójára cserélte ki.