Putyin az USA-ról: Nehéz párbeszédet folytatni valakivel, aki összekeveri Ausztriát Ausztráliával

külföld
2017 szeptember 05., 09:31
comments 110

Tovább éleződik a diplomáciai feszültség Oroszország és az Egyesült Államok között: kedden Vlagyimir Putyin jelentette be, hogy fenntartja magának a jogot, hogy tovább szűkítse az Oroszországban tevékenykedő amerikai diplomáciai kontingens létszámát a jövőben, válaszul Washington "durva" lépéseire az orosz diplomatákkal szemben. 

Putyin arra gondolt, hogy az amerikaiak az utóbbi napokban felszólították az orosz felet, hogy több amerikai városban is ürítsék ki a diplomáciai épületeiket. Az oroszok szerint a diplomáciai épületek átkutatásával Washington szerinte megsértette a nemzetközi jogot, ami a kétoldalú kapcsolatok további romlásához vezet. Az orosz külügyminisztérium korábban "ellenséges cselekedetként" értékelte a történteket. 

Putyin most arról beszélt, hogy az amerikaiaknak joga volt hozzá, hogy csökkentsék az orosz diplomáciai delegáció létszámát, de nem érti, miért kellett ezt ilyen durva módon elintézni. Ez szerinte nem mutatja be jó fényben amerikai partnereiket. 

„De nehéz párbeszédet folytatni olyan emberekkel, akik összekeverik Ausztriát Ausztráliával. Ezzel nem lehet mit kezdeni. Valószínűleg az amerikai establishment egy bizonyos részén ez most a politikai kultúra szintje.” 

– mondta el Putyin, aki szerint példátlan, ami a diplomáciai épületeikkel történt, és ez egyértelműen az orosz tulajdonjogok megsértése volt, ezért első lépésként bírósághoz fordulnak. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.