A fideszes Csizi Péter szerint Pécs 7,5 milliárdos hiánya annak köszönhető, hogy a szocialisták 2009-ben eladták a buszokat

2017 szeptember 6., szerda 3:43
185

A város irányítását továbbra is a polgármester, Páva Zsolt végzi, jelentette ki a fideszes Csizi Péter a Bama.hu-nak adott interjújában. Hozzátette: "tagadhatatlan, hogy nincs könnyű helyzetben az önkormányzat. Természetes, hogy ilyenkor összezárunk." Korábban csak találgatások voltak arról, hogy mekkora város hiánya, Csizi végre elárulta:

"7, 5 milliárd forint."

Arra a kérdésre, hogy hogyan sikerült ezt összehozni a nyolc éve fideszes irányítás alatt működő Pécsen, úgy válaszolt, hogy 

"a mostani hiány gyökere 2009 januárjában keresendő, amikor a szocialisták eladták a buszokat. Hogy konkrét legyek, a szocialista városvezetéstől örökölt problémák egy része a mai napig megvan. Nagyon sok esetben nemhogy rossz volt az alap, maga az alap is hiányzott."

Csizi szerint hatmilliárdos hitelt vettek fel a buszok cseréjéhez, a törlesztéséből fakad a hiány döntő hányada. A csütörtöki közgyűlésre egy 27 pontból álló javaslatcsomaggal érkeznek, mondta, de konkrét intézkedések közül csak egyet említett: különadót vetnének ki a városban működő multikra. Az interjú utolsó kérdése úgy szólt, hogy "számítanak a kormány segítségére is?"

"Feltétlenül. Orbán Viktor erre ígéretet is , azonban nekünk kell előállni konkrét javaslatokkal,"

zárta Csizi Péter.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt