A Külügyminisztérium bekérette a román nagykövetet

oktatás
2017 szeptember 06., 12:56
comments 152

A marosvásárhelyi iskolaügy miatt berendelték a Külgazdasági és Külügyminisztériumba Románia magyarországi nagykövetét.

Magyar Levente, a minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a nagykövettel azt közölték, megdöbbenéssel állnak azelőtt, hogy Szijjártó Péter miniszter bukaresti látogatása után egy nappal a román hatóságok egyértelművé tették, a marosvásárhelyi katolikus gimnázium működését felfüggesztik.

Magyar Levente közölte, hogy Magyarország ezt a katolikus egyház, a magyar kisebbségek, a gyerekek, a családok és a romániai restitúciós folyamat elleni támadásnak értékeli.

Magyar Levente beszédet mond az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a kárpátaljai Beregszász központjában álló Petőfi-szobornál.
photo_camera Magyar Levente beszédet mond az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a kárpátaljai Beregszász központjában álló Petőfi-szobornál. Fotó: Nemes János/MTI

Az államtitkár elmondta: a kormány úgy döntött, határozatlan ideig felfüggeszti Románia különböző nemzetközi szervezetekbe, például az OECD-be való jelentkezésének támogatását. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.