A rekorderejű Irma hurrikán lecsapott a Karib-szigetekre

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Óriási erővel csapott le néhány kisebb szigetre a Karib-tengeren az Irma nevű hurrikán, ami Puerto Rico és a Brit Virgin Szigetek felé tart. A hurrikán a mérések szerint 5-ös erősségű, azaz több mint 280 kilométer/óra sebességű szél kíséri. 

Ilyen hatalmas erővel csapott le korábban a szintén a Karib-térségben található St. Martinra, és Barbuda szigetére is, ahol hatalmas károkat, és a kommunikációtól teljesen elzárt területeket hagyott maga után. 

Szakértők szerint Irma a valaha észlelt egyik legerősebb hurrikán lehet, mely Floridára is veszélyt jelenthet. Megszólalt Donald Trump is, aki szerint 

valami olyasmi közeledik, ami egyáltalán nem lesz jó.

A National Hurricane Center legfrissebb közleménye szerint a hurrikánnak katasztrofális következményei lehetnek, ugyanis elképesztő erejű szelet és viharhullámokat hoz magával. Az Egyesült Államokhoz tartozó Florida Keys-en már megkezdték az evakuálást, melyekre nemsokára akár Florida és Miami egyes részein is szükség lehet.

Az Irma erősebb a múlt héten Houstonra lecsapó, ott hatalmas károkat okozó Harvey hurrikánnál, azt a mérések alapján 4-es erősségűként regisztrálták. Az Irma tölcsére műholdfelvételeken is jól kivehető.

(BBC, Guardian, Buzzfeed)

Szőke Dániel

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.