A rekorderejű Irma hurrikán lecsapott a Karib-szigetekre

időjárás
2017 szeptember 06., 17:15
comments 105

Óriási erővel csapott le néhány kisebb szigetre a Karib-tengeren az Irma nevű hurrikán, ami Puerto Rico és a Brit Virgin Szigetek felé tart. A hurrikán a mérések szerint 5-ös erősségű, azaz több mint 280 kilométer/óra sebességű szél kíséri. 

link Forrás

Ilyen hatalmas erővel csapott le korábban a szintén a Karib-térségben található St. Martinra, és Barbuda szigetére is, ahol hatalmas károkat, és a kommunikációtól teljesen elzárt területeket hagyott maga után. 

link Forrás

Szakértők szerint Irma a valaha észlelt egyik legerősebb hurrikán lehet, mely Floridára is veszélyt jelenthet. Megszólalt Donald Trump is, aki szerint 

valami olyasmi közeledik, ami egyáltalán nem lesz jó.

A National Hurricane Center legfrissebb közleménye szerint a hurrikánnak katasztrofális következményei lehetnek, ugyanis elképesztő erejű szelet és viharhullámokat hoz magával. Az Egyesült Államokhoz tartozó Florida Keys-en már megkezdték az evakuálást, melyekre nemsokára akár Florida és Miami egyes részein is szükség lehet.

link Forrás

Az Irma erősebb a múlt héten Houstonra lecsapó, ott hatalmas károkat okozó Harvey hurrikánnál, azt a mérések alapján 4-es erősségűként regisztrálták. Az Irma tölcsére műholdfelvételeken is jól kivehető.

link Forrás

(BBC, Guardian, Buzzfeed)

Szőke Dániel

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.