A rekorderejű Irma hurrikán lecsapott a Karib-szigetekre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Óriási erővel csapott le néhány kisebb szigetre a Karib-tengeren az Irma nevű hurrikán, ami Puerto Rico és a Brit Virgin Szigetek felé tart. A hurrikán a mérések szerint 5-ös erősségű, azaz több mint 280 kilométer/óra sebességű szél kíséri. 

Ilyen hatalmas erővel csapott le korábban a szintén a Karib-térségben található St. Martinra, és Barbuda szigetére is, ahol hatalmas károkat, és a kommunikációtól teljesen elzárt területeket hagyott maga után. 

Szakértők szerint Irma a valaha észlelt egyik legerősebb hurrikán lehet, mely Floridára is veszélyt jelenthet. Megszólalt Donald Trump is, aki szerint 

valami olyasmi közeledik, ami egyáltalán nem lesz jó.

A National Hurricane Center legfrissebb közleménye szerint a hurrikánnak katasztrofális következményei lehetnek, ugyanis elképesztő erejű szelet és viharhullámokat hoz magával. Az Egyesült Államokhoz tartozó Florida Keys-en már megkezdték az evakuálást, melyekre nemsokára akár Florida és Miami egyes részein is szükség lehet.

Az Irma erősebb a múlt héten Houstonra lecsapó, ott hatalmas károkat okozó Harvey hurrikánnál, azt a mérések alapján 4-es erősségűként regisztrálták. Az Irma tölcsére műholdfelvételeken is jól kivehető.

(BBC, Guardian, Buzzfeed)

Szőke Dániel

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.