A rekorderejű Irma hurrikán lecsapott a Karib-szigetekre

Óriási erővel csapott le néhány kisebb szigetre a Karib-tengeren az Irma nevű hurrikán, ami Puerto Rico és a Brit Virgin Szigetek felé tart. A hurrikán a mérések szerint 5-ös erősségű, azaz több mint 280 kilométer/óra sebességű szél kíséri. 

Ilyen hatalmas erővel csapott le korábban a szintén a Karib-térségben található St. Martinra, és Barbuda szigetére is, ahol hatalmas károkat, és a kommunikációtól teljesen elzárt területeket hagyott maga után. 

Szakértők szerint Irma a valaha észlelt egyik legerősebb hurrikán lehet, mely Floridára is veszélyt jelenthet. Megszólalt Donald Trump is, aki szerint 

valami olyasmi közeledik, ami egyáltalán nem lesz jó.

A National Hurricane Center legfrissebb közleménye szerint a hurrikánnak katasztrofális következményei lehetnek, ugyanis elképesztő erejű szelet és viharhullámokat hoz magával. Az Egyesült Államokhoz tartozó Florida Keys-en már megkezdték az evakuálást, melyekre nemsokára akár Florida és Miami egyes részein is szükség lehet.

Az Irma erősebb a múlt héten Houstonra lecsapó, ott hatalmas károkat okozó Harvey hurrikánnál, azt a mérések alapján 4-es erősségűként regisztrálták. Az Irma tölcsére műholdfelvételeken is jól kivehető.

(BBC, Guardian, Buzzfeed)

Szőke Dániel

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.