A török rendőrség lelőtt egy öngyilkos merényletre készülő terroristát

Terrorizmus
2017 szeptember 06., 13:15
comments 34

A török rendőrség állítólag öngyilkos merényletre készülő terroristát lőtt le a dél-törökországi Mersinben – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség, ami szerint a feltételezett terrorista, akinek a testén robbanóövet találtak a hatóságok, a város egyik központi rendőrőrsét akarta megtámadni. A belügyminisztérium közölte: a terrorista szíriai állampolgár és az Iszlám Állam tagja volt.

A tartományi kormányzóság írásos nyilatkozata alapján a rendőrség az őrs közelében egy gyanúsan viselkedő férfira, és felszólította, hogy álljon meg, de a gyanús férfi tovább sétált a rendőrőrs felé, majd, mielőtt a kezét a válla alatt található kábelre tette volna, lelőtték.

Az Anadolu értesülései szerint a lelőtt férfi az apjával együtt bérelt egy lakást a rendőrőrs mögötti utcában. Sait Kücükoglu, a lakás tulajdonosa azt nyilatkozta, hogy a bérlők 3 évvel ezelőtt állítólag Szíriából érkeztek Mersinbe, nem dolgoztak, a rokonaik, szomszédaik segítették őket. Azt is elmondta, hogy soha nem gyanakodott rájuk, a lelőtt férfi a kezdetek óta beteg volt, az oldala mintha le lett volna bénulva, ami miatt fél éve kórházi kezelésre is járt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.