Európába tart a Turo, amin keresztül bárki kölcsönadhatja másoknak a saját autóját

közlekedés
2017 szeptember 06., 12:36
comments 127

Összesen 92 millió dollárt sikerült összegyűjtenie egy peer-to-peer alapú autókölcsönző startupnak, a Turo-nak. A koncepció lényege, hogy bárkiből autókölcsönző válhat, egy online platformon keresztül kikölcsönözheti saját autóját valakinek, aki erre igényt tart. 

A két legnagyobb befektető a Daimler és az SK Holding volt, mindketten 35-35 millió dollárral szálltak be. A San Francisco-i vállalat most Európába tervez terjeszkedni, miután felvásárolják a hasonló szolgáltatást nyújtó német Croove-ot, ami a Daimler alatt nőtt ki. 

A Turónak idén eddig 4,03 millió feliratkozója volt, szemben a tavalyi 2,31 millióval. Összesen 171500 autót regisztráltak a rendszerében, míg tavaly ez a szám 121 ezer volt. 

Mint az elemzések megjegyzik, a vállalat üzleti modellje számára a legnagyobb kihívás továbbra is a biztosítások kezelése, ezért nem üzemelnek például jelenleg New York államban. (Axios)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.