Európába tart a Turo, amin keresztül bárki kölcsönadhatja másoknak a saját autóját

Összesen 92 millió dollárt sikerült összegyűjtenie egy peer-to-peer alapú autókölcsönző startupnak, a Turo-nak. A koncepció lényege, hogy bárkiből autókölcsönző válhat, egy online platformon keresztül kikölcsönözheti saját autóját valakinek, aki erre igényt tart. 

A két legnagyobb befektető a Daimler és az SK Holding volt, mindketten 35-35 millió dollárral szálltak be. A San Francisco-i vállalat most Európába tervez terjeszkedni, miután felvásárolják a hasonló szolgáltatást nyújtó német Croove-ot, ami a Daimler alatt nőtt ki. 

A Turónak idén eddig 4,03 millió feliratkozója volt, szemben a tavalyi 2,31 millióval. Összesen 171500 autót regisztráltak a rendszerében, míg tavaly ez a szám 121 ezer volt. 

Mint az elemzések megjegyzik, a vállalat üzleti modellje számára a legnagyobb kihívás továbbra is a biztosítások kezelése, ezért nem üzemelnek például jelenleg New York államban. (Axios)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.