Kolbászokkal támadták meg Navalnijt

külföld
2017 szeptember 06., 12:26
comments 32

Amint hazaért Európából, a reptéren kolbászokkal támadták meg Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőt.

link Forrás

Navalnij azt írta, az érkezése után egy fiatal nő ment oda hozzá a moszkvai Domodedovo-repülőtéren, hogy közös fotót készítsenek, amikor három „ördög” bukkant fel, és egy rakás kolbászt szórtak a vállára. A rendőrök a közelben álltak, de csak „mosolyogtak” – számolt be az incidensről a blogján Navalnij.

link Forrás

Navalnij, aki az egyik támadó után is rúgott, azt írta, szerinte Vlagyimir Putyinék állnak a támadás mögött. A politikus márciusban Putyin kihívója szeretne lenni az elnökválasztáson, de az ellene hozott bírósági ítéletek miatt nem biztos, hogy indulhat.

Alekszej Navalnij egy moszkvai bíróságon 2017 márciusán.
photo_camera Alekszej Navalnij egy moszkvai bíróságon március 30-án, miután egy korrupcióellenes tüntetésen letartóztatták. Fotó: Kirill Kudrjavcev/AFP

A korrupcióellenes aktivistát idén kétszer is megtámadták zöld festékkel, az egyik eset után majdnem megvakult a fél szemére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.