Korábban Orbánnak adtak tanácsot, most Pukliék népszavazási kezdeményezését támogatják

POLITIKA
2017 szeptember 06., 05:17
comments 74

A napokban dönt a Választási Bizottság a Pukli István nevével fémjelzett Polgári Világ Párt népszavazási kezdeményezéséről, amit többen is támogatnak Orbán korábbi tanácsadói közül. Az ATV.hu beszámolója szerint az euró bevezetéséről szóló referendum mellé állt többek közt

  • Kolosi Tamás, Orbán Viktor korábbi tanácsadója,
  • Mizsei Kálmán az ENSZ egykori főtitkár-helyettese,
  • Surányi György, a jegybank egykori elnöke, Orbán egykori tanácsadója,
  • Balázs Péter, a Bajnai-kormány egykori külügyminisztere, 
  • Bod Péter Ákos, a jegybank korábbi elnöke, 
  • és Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter is.

Keresztény Zoltán pártelnök szerint "ők azok az emberek, akik merték és vállalták ezt a kiállást". Az ATV-nek nyilatkozó Tóth Zoltán választási szakértő szerint az euróról nem lehet népszavazást kiírni, hiszen az Alaptörvény része, hogy Magyarország fizetőeszköze a forint. A pártelnök szerint viszont az euró bevezetését megelőző ERM II-ről kérdeznék a választókat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.