Már a magánkórházakban is megjelent a várólista

Az RTL Klub Híradójában ment le egy riport egy budapesti magánkórházról, melynek persze a szülészet a legnépszerűbb osztálya, de már a többi típusú szakrendelésre is áramlanak az emberek, tavaly összesen 50 ezren voltak.

Az intézet igazgatója szerint a helyzet mára odáig jutott, hogy a fekvőbeteg-ellátásban elkezdett kialakulni várólista: 2-3 hét után tudnak most műtéteket vállalni. 

Azt is megfigyelték a kórházban, hogy egyre több a kispénzű beteg náluk, akiknek a családja több helyről adja össze a költségeket. Egy felmérés szerint tavaly 10 budapesti lakosból hatan jártak magánorvosnál. A listát természetesen a fogászat vezeti, de a diagnosztika és az egynapos sebészet is látványosan tört fel. 

A Híradó megkérdezte a kormányt is, az Emmi azt válaszolta, hogy céljuk az állami egészségügy fejlesztése, majd felsorolták, mi mindent tettek ezért 2010 óta. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.