Már a magánkórházakban is megjelent a várólista

Az RTL Klub Híradójában ment le egy riport egy budapesti magánkórházról, melynek persze a szülészet a legnépszerűbb osztálya, de már a többi típusú szakrendelésre is áramlanak az emberek, tavaly összesen 50 ezren voltak.

Az intézet igazgatója szerint a helyzet mára odáig jutott, hogy a fekvőbeteg-ellátásban elkezdett kialakulni várólista: 2-3 hét után tudnak most műtéteket vállalni. 

Azt is megfigyelték a kórházban, hogy egyre több a kispénzű beteg náluk, akiknek a családja több helyről adja össze a költségeket. Egy felmérés szerint tavaly 10 budapesti lakosból hatan jártak magánorvosnál. A listát természetesen a fogászat vezeti, de a diagnosztika és az egynapos sebészet is látványosan tört fel. 

A Híradó megkérdezte a kormányt is, az Emmi azt válaszolta, hogy céljuk az állami egészségügy fejlesztése, majd felsorolták, mi mindent tettek ezért 2010 óta. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.