Már a magánkórházakban is megjelent a várólista

Egészségügy
2017 szeptember 06., 18:05
comments 144

Az RTL Klub Híradójában ment le egy riport egy budapesti magánkórházról, melynek persze a szülészet a legnépszerűbb osztálya, de már a többi típusú szakrendelésre is áramlanak az emberek, tavaly összesen 50 ezren voltak.

Az intézet igazgatója szerint a helyzet mára odáig jutott, hogy a fekvőbeteg-ellátásban elkezdett kialakulni várólista: 2-3 hét után tudnak most műtéteket vállalni. 

Azt is megfigyelték a kórházban, hogy egyre több a kispénzű beteg náluk, akiknek a családja több helyről adja össze a költségeket. Egy felmérés szerint tavaly 10 budapesti lakosból hatan jártak magánorvosnál. A listát természetesen a fogászat vezeti, de a diagnosztika és az egynapos sebészet is látványosan tört fel. 

A Híradó megkérdezte a kormányt is, az Emmi azt válaszolta, hogy céljuk az állami egészségügy fejlesztése, majd felsorolták, mi mindent tettek ezért 2010 óta. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.