Törökországban 50 ezer férőhellyel építenek új börtönöket

külföld
2017 szeptember 06., 17:14
comments 213

Törökország nagyszabású börtönépítő programba fogott, mivel a Recep Tayyip Erdogan vezette kormány megfelelő infrastruktúrát akar teremteni a tavaly júliusi sikertelen katonai hatalomátvétel óta tömegesen bebörtönzöttek elhelyezéséhez - erősítette meg szerdán a török igazságügy-miniszter.

Abdülhamit Gül egy nappal azután nyilatkozott az Anadolu török állami hírügynökségnek, hogy a Hurriyet című török lap a helyettesét, Kenen Ipeket idézve hírül adta: több mint ötven, egyenként ezer fő befogadóképességű börtön épül országszerte, azaz ötvenezer ember raboskodhat majd bennük.

Gül értésre adta, hogy az építkezés eltart egy ideig, mivel az új börtönök mindegyike a legszigorúbban őrzött létesítmény lesz. Arról nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy hány börtön építése kezdődött már el és mely városokban hozzák azokat létre.

A tavaly júliusi sikertelen puccskísérlet óta Törökországban több mint 50 ezer embert tartóztattak le azzal a gyanúval, hogy közük lehetett hozzá, vagy rokonszenveztek vele. Rajtuk kívül számos kurd aktivista is időközben rács mögé került, őket általában terrorizmussal vádolják. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.