Alibit biztosított romagyilkosságok elkövetőinek, most hamis tanúzásért áll bíróság elé

2017 szeptember 7., csütörtök 8:19
179

Két hét múlva Budapesten áll bíróság elé Ny. Éva, akit azzal vádolnak, hogy hamisan tanúskodott a romagyilkosok perében.

A nő gyilkosságokat elkövető banda vezetőjének, K. Árpádnak volt a szeretője, és ő volt a gyilkosok főnöke a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen. A RomNet részletesen leírja, hogy milyen vallomásokat tett az eljárás különböző szakaszaiban (a nyomozás során, a bíróság előtt) Ny. Éva. A nő például azt állította, hogy 2009. április 22-én szerdán este 8-ig a banda tagjai nála dolgoztak, miközben a Perényi Klub akkor zárva volt, és a gyilkosok már Tiszalök felé autóztak, ahol aztán este 10 órakor agyonlőtték az éjjeli műszakba induló Kóka Jenőt.

A bírósági eljárásban többször is figyelmezették az asszonyt, hogy a hamis tanúzást a törvény súlyosan bünteti, az elsőfokú ügyész a perbeszédben pedig arra emlékeztetett, hogy a nő a vádlottak volt munkáltatója, aki még a nyomozás során terhelő vallomást tett, majd ezeket a később rendre megváltoztatta, visszavonta.

2008. nyarától egy négytagú banda követett el rasszista támadásokat romák ellen Magyarországon, a 2009-es elfogásukig összesen hat embert, köztük egy gyereket öltek meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt