Azt hiszed, hogy photoshop, pedig ez csak a valóság

világvége
2017 szeptember 07., 15:48
comments 46

Ha van kép, amire nézve az ember agyában automatikusan kigyullad a 

NA JÓ, EZ TUTI PHOTOSHOP-riasztó, 

az ez:

link Forrás

Egy kicsit túl tökéletes, túlságosan minden ott van, ahol kell, és főleg túlságosan hasonlít erre a mémre:

Pedig nagyon úgy tűnik, a kép igazi. Oregon államban egy 15 éves fiú okozott erdőtüzet a hétvégén egy tűzijátékkal. A tüzet csütörtök reggelre sem sikerült megfékezni, 600 tűzoltó dolgozik az eloltásán.

photo_camera Fotó: CITIZENSIDE/Marcus Sartin/Citizenside

A kép a Beacon Rock Golf Course golfközpontban készült több másik hasonló fotóval együtt, a központ vezetője pedig a The Oregonian című lapnak megerősítette, nem kamu, nem photoshop, az emberek tényleg játszottak tovább. 

link Forrás

Igaz, a képen közelebbinek tűnik a tűz, a valóságban legalább egy mérfölddel arrébb, a Columbia folyó másik oldalán volt. 

De mindez persze csak a részlet a kép szimbolikájához képest. David Simon, a Wire sorozat készítője például azzal posztolta ki a képet: 

ez a mai Amerika legerősebb vizuális metaforája. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.