Azt hiszed, hogy photoshop, pedig ez csak a valóság

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ha van kép, amire nézve az ember agyában automatikusan kigyullad a 

NA JÓ, EZ TUTI PHOTOSHOP-riasztó, 

az ez:

Egy kicsit túl tökéletes, túlságosan minden ott van, ahol kell, és főleg túlságosan hasonlít erre a mémre:

Pedig nagyon úgy tűnik, a kép igazi. Oregon államban egy 15 éves fiú okozott erdőtüzet a hétvégén egy tűzijátékkal. A tüzet csütörtök reggelre sem sikerült megfékezni, 600 tűzoltó dolgozik az eloltásán.

Fotó: CITIZENSIDE/Marcus Sartin/Citizenside

A kép a Beacon Rock Golf Course golfközpontban készült több másik hasonló fotóval együtt, a központ vezetője pedig a The Oregonian című lapnak megerősítette, nem kamu, nem photoshop, az emberek tényleg játszottak tovább. 

Igaz, a képen közelebbinek tűnik a tűz, a valóságban legalább egy mérfölddel arrébb, a Columbia folyó másik oldalán volt. 

De mindez persze csak a részlet a kép szimbolikájához képest. David Simon, a Wire sorozat készítője például azzal posztolta ki a képet: 

ez a mai Amerika legerősebb vizuális metaforája. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.