Hiába háborogtak a kommentelők, de amikor már az RTL is rákérdezett, miért nem úszhat bárki a Tüske-uszodában, hirtelen újra megnyitották a nagyközönség előtt

Több 444 videó?
Szeretném

Az RTL Híradó riportja szerint még mindig nem mehetnek be a Tüske-uszodába a sportolni vágyók, de közben kiderült, hogy mégis.

A 3,2 milliárd forint közpénzből készült uszodát tavaly tavasszal adták át, de csak a profi sportolók használhatták, az úszni vágyók csak 11 és 14 óra között. Idén január óta viszont már akkor sem, mondván, kellett a felkészülésre a vizes vb-hez.

Fotó: Botos Tamás / 444

Csakhogy a vizes vb után sem nyitották meg a nagyközönségnek az uszodát, amit a Facebookon folyamatosan dühös kommentelők támadtak. Az uszoda honlapján annyit írnak:

„Előreláthatóan még nem pontosított a lakossági medencehasználat biztosításának ideje.”

Az RTL az épületben nem is forgathatott, állítólag azért nem, mert a hatósági előírásoknak megfelelően éppen a medence karbantartása zajlik.

A Nemzeti Sportközpontok azt sem árulta el, mikor mehet újra be az uszodába a nagyközönség, de néhány órával később a honlapjukon bejelentették, hogy jövő hétfőtől (9 hónap után) újra megnyitják az úszni vágyók előtt az uszodát.