Kapaszkodjon meg mindenki: Kósa Lajos tényleg miniszter lesz

Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető a hvg.hu-nak megerősítette a hírt, hogy leváltják. (A 24.hu úgy tudja, a parlament törvényalkotási bizottságát vezető Gulyás Gergely jöhet a helyére.)

A lap azt írja, hogy 15 perccel azután, hogy viccel (tengeri halászati miniszteri ambícióról beszélve) ütötte el az érdeklődés, meggondolta magát, és a hvg.hu munkatársát visszahívva megerősítette: a kormánypártok jövő heti frakcióülésén valóban lemond a képviselőcsoport vezetéséről. Ugyanis

Orbán Viktor a Modern Városok Program megvalósításának felügyeletére kérte fel, de nem kormánybiztosként, hanem tárca nélküli miniszterként látja majd el a tisztséget.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője érkezik a terrorellenes törvénycsomagról összehívott ötpárti egyeztetésre a Belügyminisztériumba 2016. április 12-én.Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Az Index azt írja, hogy Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón – még Kósa nyilatkozata előtt – újságírói kérdésre azt mondta:

„Kósa Lajos kiváló frakcióvezető, ahogy kiváló polgármester is volt. Ha Orbán Viktor a választás előtt, vagy a választás után arra kéri Kósa Lajost, hogy legyen a kormány tagja, azt én jó döntésnek tartanám. Nagy tisztelője vagyok Kósa Lajosnak.”