A hadseregnek kell megállítania a fosztogatásokat a hurrikán sújtotta St. Martin szigetén

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A francia és holland fennhatóság alá tartozó St. Martin szigetén alig néhány napja söpört végig az Irma-hurrikán. A természet elképesztő pusztítása után most az emberi rombolás is megkezdődött, a holland hatóságok kénytelenek külön csapatokat telepíteni a szigetre, hogy megállítsák a romok között portyázó és fosztogató bandákat. Ezt maga a holland miniszterelnök, Mark Rutte jelentette be, aki az utcákon kardokkal és fegyverekkel garázdálkodó csapatokról beszélt.

"A saját szememmel láttam a szigeten a fosztogató csapatokat. St. Martin-ban most egészen rendkívüli állapotok uralkodnak, minél előbb helyre kell állítanunk a közrendet",  mondta Annick Girardin, a sziget francia minisztere.

A szigetről a vihar előtt nagyjából 80.000 embert telepítettek ki, Irma pusztítása után a házak háromnegyede elektromos áram és ivóvíz nélkül, lakhatatlan állapotban maradt. Nem ritka az olyan ház sem, amelynek a vihar a tetejét is letépte. (BBC)

Szőke Dániel

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.