A hadseregnek kell megállítania a fosztogatásokat a hurrikán sújtotta St. Martin szigetén

A francia és holland fennhatóság alá tartozó St. Martin szigetén alig néhány napja söpört végig az Irma-hurrikán. A természet elképesztő pusztítása után most az emberi rombolás is megkezdődött, a holland hatóságok kénytelenek külön csapatokat telepíteni a szigetre, hogy megállítsák a romok között portyázó és fosztogató bandákat. Ezt maga a holland miniszterelnök, Mark Rutte jelentette be, aki az utcákon kardokkal és fegyverekkel garázdálkodó csapatokról beszélt.

"A saját szememmel láttam a szigeten a fosztogató csapatokat. St. Martin-ban most egészen rendkívüli állapotok uralkodnak, minél előbb helyre kell állítanunk a közrendet",  mondta Annick Girardin, a sziget francia minisztere.

A szigetről a vihar előtt nagyjából 80.000 embert telepítettek ki, Irma pusztítása után a házak háromnegyede elektromos áram és ivóvíz nélkül, lakhatatlan állapotban maradt. Nem ritka az olyan ház sem, amelynek a vihar a tetejét is letépte. (BBC)

Szőke Dániel

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.